Društvo

Dijego vespom obilazi svet, kafu pije u Nišu (FOTO)

Španac Dijego Kalaja Estavez na motoru Vespa obilazi svet.

Ovaj dvadesetsedmogodišnjak već je prešao 13 hiljada kilometara i obišao 20 država, naravno prošao je kroz Srbiju i u Nišu popio kafu, pozdravio se sa novim prijateljima i nastavio put koji je dugačak ukupno 19 hiljada kilometara.

Diego Celaya Estévez  putuje već 32 dana. U Srbiju je ušao iz Rumunije, svratio u Vespa klub Vršac, onda u Beograd gde je prespavao, zatim otišao do Vespa kluba Kragujevac i došao na jug.

U glavnom gradu pozdravili su ga predstavnici Vespa Saveza Srbije, prošetali gradom i upoznali sa znamenitostima.

Ipak ono što je njemu bilo najinteresantnije jeste to što je probao naš burek.

Put je nastavio ka jugu zemlje i naravno kafu popio u Nišu sa prijateljima iz Vespa kluba “Naissus”.

“Nismo poznavali Dijega od ranije, sam se najavio i hteo da se sa nama upozna i pozdravi. Čuo je za naš klub u Španiji i nije propustio priliku da prođe a da nas ne upozna. Nama je drago da ovako odlučne i hrabre mlade ljude imamo za prijatelje”, kaže za Niške Vesti Ivan Žikić, jedan od članova Vespa kluba “Naissus”.

Foto: Ivan Zikic; privatna arhiva

Dijego je nastavio put ka Sofiji, nakon toga putuje dalje za Solun.

Ipak ovako dugačak put nije prošao bez problema.

“Imao je kvar u Finskoj i to ga je zadržalo još šest dana duže nego što je planirao. Nadam se više neće imati problema, jer mu je ostalo još šest hiljada kilometara da završi čitavu rutu i obiđe  33 zemlje koje jesu u njegovom planu”, kaže Žikić.

Vespaš Dijego ima i svoju Facebook stranicu koja je posvećena upravo ovom putovanju. Njegovo putovanje na dvotočkašu samo preko ove društvene mreže prati više od tri hiljade ljuči iz čitavog sveta.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close