Društvo

DETE SAMO IŠETALO IZ VRTIĆA: Suspendovane vaspitačica i spremačica

Vaspitačica i spremačica vrtića Leptirić, iz kojeg je 10. aprila dečak iz mlađe vaspitne grupe išetao, suspendovane su i protiv njih će biti sproveden disciplinski postupak, rekla je direktorka Predškolske ustanove Pčelica Svetlana Mitić.

Svetlana MItić, direktorka PU Pčelica

“Uzele smo izjave svih zaposlenih, koji su u tom trenutku bili u vrtiću, od vaspitačice iz čije je grupe dete pobeglo, spremačice koja je bila zadužena za zatvaranje kapije. Odmah sam sprovela sve zakonske mere i protiv vaspitačice i spremačice je pokrenut postupak za težu povredu radne obaveze”, istakla je direktorka.

Vaspitačica je obavestila roditelje i oni nisu imali primedbe i neće teretiti ni vaspitačicu ni ustanovu. Mitić dodaje da je najvažnije da je dete dobro i da nikakvih posledica nije bilo.

“Kada su ga pronašli dete nije bilo uznemireno, nije plakala, on je mali i jednostavno je krenuo da šeta. Odmah sutradan došao jeu vrtić”, naglasila je Mitić.

Da podsetimo, dok su se igrala u dvorištu vrtića Leptirić, dečak iz mlađe vaspitne grupe star tri i po godine izašao je kroz kapiju i stigo do ulice koja se nalazi pored vrtića. Na sreću vaspitačica je primetila da deteta nema, odmah je alarmirala ostale zaposlene, koji su potražili dete i našli su ga u blizini vrtića.

“Bezbednost dece nam je na prvom mestu. Kapije moraju da se zaključavaju nakon radnog vremena, ali i kada deca borave u dvorištu. Zašto je u tom trenutku kapija bila otvorena sada nemam objašnjenje, to ćemo sigurno otkriti u toku disciplinskog postupka”, kazala je Mitić.

Da svi zajedno povedemo računa o bezbednosti dece

Apelujem na građane, na medije, na roditelje dece koja pohađaju Predškolsku ustanovu Pčelica, svih 25 vrtića, da svako na svoj način povede računa o bezbednosti dece. Zamolila bi i građane koji stanuju u blizini vrtića da ne preskaču ogradu, da ne izvaljuju kapiju, da ne lome katance, da svoje kućne ljubimce ne šetaju po dvorištima. Zamolila bi tinejdžere da se sete da su i oni pohađali te vrtiće, da ne lome, da se ne bahate u dvorištima, jer će i njihova deca pohađati te iste vrtiće.

Vrtić “Leptirić”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com