Hronika

DETALJI DRAME U SUDU: Tužna priča izbodene devojčice

Pomahniali penzioner pokušao je u zgradi suda u Nišu juče usred bela dana sečivom da ubije sedamnaestogodišnju devojčicu, a zatim naočigled šokiranih službenika i građana popio kiselinu.

Blagoje Stojanović (75) premio je nekoliko sati kasnije u KC Niš na Odeljenju za Toksikologiju, dok je zdravstveno stanje Anđele M. (17) do zaključenja ovog broja bilo stabilno. Nišlija se, kako Novosti saznaju na ovaj suludi korak odlučio zbog navodnog duga njene majke od 1000 evra oko kojeg se i vodio spor.

Naime, u ponedeljak nešto posle 12 sati Stojanović je u hodniku Osnovnog suda u Nišu ispred sudnice broj 50, pred početak ročišta najpre izvadio biber sprej i njime poprskao sedamnaestogodišnju Anđelu, koja je došla da opravda odustvo majke koja zbog bolesti nije mogla da se pojavi na ročištu. Stojanović se, međutim tu nije zaustavio, već je tada, vidno uznemiren, potegao perorez, koji je uspeo da unese u zgradu suda i pored rigoroznih kontrola i ubo devojku u vrat. Dok je Anđela ležala u lokvi krva, on je džepa izvadio sredstvo za čišćenje i popio ga. Hitna pomoć prevezla je u Urgentni centar i devojku i napadača, ali njemu nije bilo spasa, te je u ponedeljak oko 15 sati preminuo.

Oštar predmet u džepu?

Kako „Novosti“ saznaju, Stojanović je perorez uspeo da provuče pored obezbeđenja kao sitninu u džepu. Međutim, ni iz Višeg suda, ni iz Višeg javnog tužilaštva, nisu novinarima odgovorili kako je u zgradu Suda napadač uneo oštar predmet kojim je ubo devojku, kao i biber sprej i tečnost za čišćenje toaleta.

Uznemireni i u čudu, očevidaca kaže da se sve desilo u sekundi, te da niko nije mogao ni da pretpostavi da će se takva tragedija dogoditi baš u zgradi suda.

– Čuli smo samo vrištanje, puno je krvi bio na prvom spratu, Hitna je brzo došla, policija je blokirala prolaz, ali ne znamo šta se tačno desilo, bilo je jezivo – kazali su svedoci na licu mesta.

Kako „Novosti“ saznaju, majka povređene Anđele Tanja M. radila je dugo godina kod Stojanovića gde je čuvala njegovu ženu koja je posle nekoliko godina preminula. Nakon toga, ona je nastavila da obavlja kućne poslove, ali je problem nastao kada je žena odlučila da da otkaz, jer je, prema nepotvrđenim informacijama, Blagoje nasrtao na nju. Nakon otkaza, on je tužio ženu da vrati novac koji je unapred dobila, a koji nije odradila. I u hodniku gde se incident dogodio, Blagoje je kako saznajemo vikao kako mu duguje 3000 evra, dok je devojčica tvrdila da su u pitanju 1000 evra, što ga je razljutilo i navelo da uradi to što je uradio.

Majka devojčice se trenutno nalazi na psihijatrijskom lečenju, a u stanu ove nesrećne porodice, novinari su zatekli Anđelinu mlađu sestru sa komšinicama.

On je to sigurno isplanirao da uradi, čim se tako dobro pripremio da je kod sebe imao i nož i otrovnu tečnost. Tanja je radila kod njega, imala je probleme i dala je otkaz, nakon toga se vodilo suđenje, ali je svaki put odlagano jer je ona duže vreme u jednoj psihijatrijskoj ustanovi. Sada samo molimo Boga da nam se Anđela oporavi – kaže komšinica i drugarica Nevena M.

Anđelino satanje je, kako kažu u KC Niš, stabilno, ali je još na opservaciji.

Devojčica je stabilno, a pošto je maloletno lice, biće prebačena na Dečju kliniku. Nema veće povrede krvnih sudova vrata i stabilno je, ali je još na opservaciji – kažu u KC Niš.

Anđela je ove godine završila srednju školu živela je u stanu sa majkom, bratom i sestrom. Kako se majka razbolela, brigu o njima preuzeo je brat.

Zvanične informacije povodom ovog događaja jako su šture. Zasada nema potvrde o tome kojim je tačno predmetom devojka povređena, a u Višem sudu rekli su samo da je uviđaj u toku.
Ono što su mogli da kažu u niškoj policiji bilo je da je incident prijavljen, te da su ekipe na terenu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com