Kultura

Desimir Stanojević – “Moj život je mjuzikl” (VIDEO)

“Moj život je mjuzikl”, novi je film koji je počeo sa snimanjem u produkciji City Marketing Centra, a govori o životu i radu našeg poznatog glumca, Nišliji Desku Stanojeviću. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišo put prestonice, a film će prikazati taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja.

Povodom početka snimanja ekipu filma primio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Glumac i protagonista filma Desimir Stanojević kaže da je obradovan činjenicom da se snima film o njemu.

Desimir Stanojević; foto: Niške Vesti

“Obradovan sam činjenicom da se snima film o nekom Desku Stanojeviću koji je pošao 90.-tih godina sa ovih niških kaldrma put Beograda, a nikad se nije odvojio od Niša, stalno putujući Niš-Beograd. Imam to zadovoljstvo da ne budem od onih in memorian uslikanih, već da se o meni priča za života. Priča ne o Desku kao Desku već njegov rad, od pozorišnog života, mjuzikla, do televizijskog šou programa, i života uz mnogo mnogo muzike”, rekao je Desko.

Našalio se da je jedan od primera Nišlije koji je gangsterbajter u Beogradu i dodao da će film biti tako napravljen da će biti zanimljiv ne samo Nišlijama i Palilulcima, već svima i na svakom području gde bude prikazan.

“Pošto su filmovi koji su muzičkog žanra sada jako gledani, odlučili smo da film koji govori o mom radu i životu u Nišu i Beogradu u isto vreme, ima muzičku notu.”

Desko je jedan od retkih glumaca koji može to da pruži.

“Mjuzikl je moj život, a osim mjuzikla i starogradska muzika, stare niške pesme, dečije pesme, romanse.  Time se ceo život bavim”, dodao je Desko.

Reditelj i scenarista Vladan Ristić upoznao je predsednika opštine sa planovima snimanja filma. Istakao je da će u filmu biti prikazan život jednog čoveka u dva grada i o tome kako ih taj čovek spaja.

“Radeći na pripremi scenarija i sam sam se iznenadio, jer sam Deska znao samo kao glumca, ali lično ga nisam upoznao. Kopajući po arhivi koju mi je dala njegova supruga Nada i sam sam došao do neverovatnih zanimljivosti i shvatio da pored glume, on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije i td. Sve to će biti prikazano u filmu, tako da ćemo Deska upoznati bolje i drugačije”, istakao je Ristić.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

 

Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić obećao je da će ova opština u skladu sa zakonskim mogućnostima pomoći snimanje filma.

“Drago mi je da se radi o našem Nišliji i da će u filmu biti prikazano dosta kadrova iz Niša i na taj način naš grad predstavljen na lepši i drugačiji način”, dodao je.

 

Producent Oliver Paunović otkrio je da će najveći broj kadrova o Desimiru Stanojeviću biti snimljen u Narodnom pozorištu, koje je Deskov drugi dom.

“Snimaće se u pozoritu na Terazijama, ali i mesta i lokacije gde je Desko rođen, kafane u kojima je voleo da sedi, da zapeva, a svi znamo da je on boem i da kad Desko zapeva svi ustanu na noge”, naglasio je Paunović.

Film će premijerno biti prikazan na Filmskim susretima u Nišu, a onda i na više festivala u Srbiji, pa čak i na festivalima van granica naše zemlje.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com