Hronika

Deset godina za seksualno zlostavljanje četvorogodišnje ĆERKE

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je pedestosmogodišnji Gradimir V. iz Niša osuđen na 10 godina zatvora. On je u dva navrata tokom 2014. godine svojoj četvorogodišnjoj ćerki zavlačio prste u polni organ i na taj način je razdevičio. Ovaj čin izjednačen je sa obljubom.

Gradimir V.  proglašen je krivim za produženo krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, a presuda je postala prvosnažna nakon odluke Apelacionog suda da odbije njegovu žalbu. Apelacioni sud je odbio i žalbu niškog Višeg tužilaštva koje je za oca tražilo 15 godina robije.

On će robijati zato što je svojoj četvorogodišnjoj ćerki, nakon što je posle vrtića vodio svojoj kući, zavlačio prste u polni organ. Istraga je utvrdila da je to uradio dva puta tokom 2014. godine, a da se dete posle tih poseta vraćalo majci žaleći se da je bole genitalije.

Majka zlostavljane devojčice je reagovala i odvela lekaru, misleći da se dete povredilo igračkom, jer je polni organ bio  crven  i natekao. Međutim, devojčica je burno reagovala kada je u ordinaciju ušao lekar- mušakarac, navodi Alo.

Tada su alarmirani su Centar za socijalni rad i policija, a pregledom u totalnoj anesteziji utvrđeno je da je došlo do oštećenja devičnjaka.

Gradimir V. je na suđenju negirao da je seksualno zlostavljao ćerku, objašnjavajući da je navedena povreda devičnjaka mogla da nastane dok je vozila bicikl, jer sedište ima „ oštre ivice”, pa je moguće da se tako povredila. Sud nije prihvatio njegovu odbranu.

Majka je svedočila da je deteu više navrata reklo da je otac dodirivao, pokazujući rukom kako je to činio i objašnjavajući da je, dok je to radio, „brzo vrteo glavom i brzo pokretao ruku”. Baka devojčice po majci, svedočila je na suđenju da je devojčica bilo vidno neraspoložena kada je otac doveo kući, da se žalila da je bole genitalije i da je tražila da je odmah okupa.

Po nalazu veštaka, do rascepa devičnjaka došlo je najmanje sedam do 10 dana pre pregleda, a najranije par meseci pre toga, tokom 2014. godine. Apelacioni sud je potvrdio da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje, pa je žalbe odbio, a presudu na 10 godina potvrdio. Okrivljenom  Gradimiru V. u kaznu će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com