Politika

Demokratska stranka raspustila Gradski odbor u Nišu

Izvršni odbor Demokratske stranke, na poslednjoj sednici, jednoglasno je doneo odluku o raspuštanju Gradskog odbora ove stranke u Nišu. Kao razlog navode opravdane sumnje da se Gradski odbor u Nišu sprema za izlazak na izbore.

 

 

“Razlog zašto je IO to uradio je taj što postoje opravdane i očigledne sumnje da se GO sprema da izađe na lokalne izbore. Odluka Demokratske stranke je bila vrlo jasna, a to je bojkot predstojećih lažnih izbora na svim nivoima. GO se oglušio od te preporuke i stranka je rešena da principijelno poštuje sve donete odluke. Znate i sami da je Saša Paunović izašao iz stranke, tako da nema izuzetaka što se tiče bojkota izbora”, rekli su za Niške Vesti iz Demokratske stranke.

Dosadašnji lider niških demokrata Miodrag Stanković ističe da mu nije jasna ovakva odluka Izvršnog odbora, posebno jer je, kako kaže, niški odbor jedan od najaktivnijih.

“Niški odbor je bio prvi koji je učestvovao u kampanji bojkota i lično sam se angažovao da se Savez za Srbiju napravi u Nišu”, kazao je Stanković.

Raspuštanje GO Stanković vidi kao “nastavak disciplinovanja neposlušnih u Demokratskoj stranci i nasilno menjanje većine u Glavnom odboru, a sve u cilju gašenja demokratskih procesa i dijaloga u stranci”.

“Posebno me čudi to što su većinu i kvorum na Izvršnom odboru dali članovi iz Paraćina i Šapca koji aktivno učestvuju u kampanjama u svojim opštinama, što znači da više ne smeju da budu članovi stranke”, ističe Stanković.

On je dodao da će se žaliti i sačekati odluku Statutarne komisije Demokratske stranke.

“Uveren sam da će Statutarna komisija doneti odluku u skladu sa Statutom i da će poništiti odluku Izvršnog odbora”, zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com