Društvo

“Delta planet” u Nišu do kraja 2020! Počelo raščišćavanje prostora stare garaže!

Na prostoru nekadašnje garaže Nišekspresa, na Bulevaru Nemanjića, krenulo je raščišćavanje terena gde će biti izgrađen objekat velikog šoping mola “Delta planet”.

Po završetku ove faze radova očekuje se postavljanje temelja za novi objekat čija će izgradnja trajati tokom 2020. godine. Otvaranje nove šoping zone planirano je za 2021.godinu.

Poslednjih desetak godina bilo je brojnih najava o početku izgradnje modernog trgovinskog centra, ali su rokovi neprekidno pomerani zbog niza problema koji su pratili izdavanje dozvole za gradnju.

Tačno je da su počeli radovi. Izdata je građevinska dozvola i investitor je danas na prostor nekadašnje garaže uveo mehanizaciju i krenuo sa uklanjanjem postojećih objekata. Do kada će trajati ta prva faza radova nemamo informaciju, ali sasvim sigurno da će se raditi dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Prema saznanjima koje imamo, naredne godine u ovo vreme, na tom prostoru ćemo imati novu šoping zonu, koju čekamo više od decenije”, kaže za Niške vesti dobro obavešten izvor.

Foto: Aleksa P.

“Delta planet” se gradi na prostoru površine 40.000 metara kvadratnih, na dva nivoa, sa velikim brojem trgovinskih radnji, restorana, kafića i velikim parking prostorom kapaciteta 880 mesta. Ukupna vrednost projekta je 80 miliona EUR što predstavlja najveću investiciju “Delta Real Estate Grupe” u predstojećem periodu u Nišu.

Foto: Aleksa P.

Na samoj izgradnji objekta biće angažovano više od 800 ljudi, a završetak poslova se očekuje krajem decembra naredne godine.

Da li će rok biti ispoštovan ili ne, ne zavisi od Grada, jer je to privatna investicija na koju mi nemamo uticaj. U ovom slučaju dinamiku izgradnje objekta diktira sam investitor, kao i samo otvaranje objekta”, dodaje izvor.

U novom tržnom centru “Delta planet” u Nišu, prema ranijim najavama, posla će biti za više od 1.000 ljudi.

Foto: deltarealestate.rs

O brendovima koji će se naći u novom šoping molu, još je rano govoriti, jer se njihova imena ne mogu objaviti dok ugovori ne budu potpisani. U svakom slučaju, dugogodišnje iskustvo u oblasti upravljanja ovakvim trgovinskim centrima koje Delta Holding kompanija ima, nesumnjivo ukazuje da će u Niš doći svetski poznate marke, čime će postojeća ponuda biti obogaćena.

Izgradnja šoping mola “Delta planet” u Nišu najavljena je još 2008. godine, kada je Nišekspres prodat konzorcijumu koji čine radnici tog preduzeća i kompanija “Delta ril estejt”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com