Društvo

Dečiji kulturni centar nije odustao od protesta, ali ima pomaka posle razgovora u Gradskoj kući

Zaposleni u Dečijem kulturnom centru (DKC) u Nišu najavili su da bi u narednih nekoliko dana trebalo da budu razrešene sve nedoumice oko spajanja sa dečjim odmaralištem “Divljana”, nakon današnjeg sastanka u Gradskoj kući.

Foto: B. Lj.
Zbog najavljenog spajanja dve ustanove zaposleni u niškom DKC-u su protestovali prošlog petka, kada su najavili novi protest za subotu, 4. novembar.
Predstavnica zaposlenih u DKC-u Marija Cvetković kazala je da će građane obavestiti ukoliko im rukovodstvo grada ponudi prihvatljivo rešenje, i dođe do otkazivanja protesta.

“Na današnjem sastanku u Gradskoj kući sa gradonačelnicom i njenim saradnicima, dobili smo garancije da ćemo od sada biti uključeni u dalji proces spajanja dve ustanove. Do sada su sve radili mimo znanja radnika”, istakla je Cvetković.

 

Ona je kazala da zaposleni na današnjem sastanku nisu dobili odgovor na zahtev da ustanove ne budu spojene.

“Zbog toga tražimo nove sastanke u Gradskoj kući. Već u toku današnjeg dana očekujemo novi sastanak, jer je naš pravni tim razmotrio ponuđena rešenja i imamo određene nedoumice”, kazala je Cvetković.

Zaposleni su na protestu održanom minulog petka upozorili da bi spajanje dve ustanove značilo gašenje Dečijeg kulturnog centra sa tradicijom dugom 75 godina i gubitak radnih mesta u DKC-u.
Kao jedan od razloga zbog koga se protive spajanju ustanova, zaposleni su naveli i to što DKC pozitivno posluje, dok je “Divljana” u poslednjih pet godina imala blokiran račun 1.115 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com