Društvo

Dečije igrarije: Male “Pčelice” ispunile Čair (FOTO + VIDEO)

Na stadionu Čair danas je sportsko umeće i veštine demonstriralo 230 mališana predškolskih grupa iz 23 vrtića Predškolske ustanove Pčelica.

Na 19. Dečjim igrarijama deca su se nadmetala u nabacivanju obruča, skoku u dalj, bacanju kamena sa ramena, prenošenju vode i nadvlačenju konopca.

“Takmičarske igre su dobro poznate i primerene uzrastu mališana od 6 do 7 godina. Svaka ekipa ima 10 takmičara, imaju svog kapitena. Najbolji će dobiti pehare i medalje”, istakla je direktorka PU Pčelica Svetlana Mitić.

Deca su se od marta meseca pripremala za ova takmičenja, vežbali su u dvorištima vrtića i jedva čekali ovaj dan da pokažu svoja umeća. Sa tribina su ih žestoko bodrili njihovi drugari i roditelji.

“U našoj ustanovi se puno radi na tome da deca nauče da dostojanstveno podnesu i poraz, da prihvate i pobedu. Tako da i oni koji su izgubili, sigurno su pobednici danas”, rekla je Mitić.

Dečije igrarije su samo jedna od manifestacija Predškolske ustanove Pčelica. Već 20. maja stadion Čair će ponovo biti ispunjen dečijom grajom, jer se tada održava tradicionalna manifestacija “Plesom do znanja i zdravlja”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com