Društvo

Dečija klinika UKC-a puna, bilo i dece koja su imala VELIKI KAŠALJ

Niška klinika za pedijatriju u UKC-u punija je nego inače, zbog mališana koji su zbrinuti zbog posledica virusnih infekcija koje trenutno haraju, ali i zbog pertusisa, javlja TV Zona Plus.

Direktorka Klinike za pedijatriju UKC-a dr Jelena Vojinović kaže da broj obolelih u Nišu nije ni blizu onom u Beogradu i Vojvodini.

„Nažalost, klinika je poprilično puna. Sezona respiratornih infekcija krenula je već oktobra meseca. Imali smo nekoliko malih epidemijskih talasa izazvanih različitim izazivačima. Tu je, pored uobičajenih adeno i rinovirusa, bio veliki nalet respiratornog sincicijalnog virusa od koga nažalost najviše oboljevaju odojčad i deca mlađa od dve godine. Pored toga, kovid nam je još uvek tu, zatim je došao talas gripoznih infekcija. Pertusis nije uzeo te razmere kao u Beogradu i Vojvodini, ali bilo je dece i sa tim problemom, srećom svi su imali dobar ishod“, rekla je za TV Zona Plus dr Vojinović.

Ona dodaje da srećom postoji izdvojeno odeljenje za decu sa infekcijama.

“Neka deca nažalost razviju ozbiljnu kliničku sliku digestivbih infekcija  i potrebna im je intenzivna nega. Srećom, za sada ne beležimo loše ishode, to je ohrabrujuće“, rekla je za TV Zona Plus direktorka Klinike za pedijatriju UKC-a dr Jelena Vojinović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com