Društvo

Decembar, januar i februar u granicama višegodišnjeg proseka

Iako internetom kruže tekstovi koji upozoravajau na dugu i ledenu zimu u Srbiji, Republički  hidro meteorološki zavod (RHMZ) objavio je prognozu po kojoj  će se temperatura u naredna tri meseca kretati u granicama višegodišnjeg proseka.

DECEMBAR 2016: Srednja mesečna temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 1 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

JANUAR 2017: Prosečno hladan i prosečno vlažan januar. Umereni jutarnji mrazevi tokom treće dekade januara.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

FEBRUAR 2017: Blaži i prosečno vlažan februar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com