Društvo

Deblokiran račun Hitne pomoći Niš

Posle godinu dana, račun niške Hitne pomoći je deblokiran. Grad Niš uplatio je iz budžeta 14 miliona dinara, rekao je gradonačelnik niša, posle sastanka sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas Zavod za hitnu medicinsku pomoć, čiji je račun, posle godinu dana, deblokiran. Sada ova ustanova može normalno da funkcioniše, istakao je Bulatović.

„Račun ove ustanove bio je blokiran sa 13 miliona i 200 000 hiljada dinara. Za nas je bio prioritet rešavanje problema Zavoda za hitnu medicinsku pomoć jer je to ustanova od vitalnog značaja za grad i pružanje prve zdravstvene pomoći našim sugrađanima. Imamo odgovornost da brinemo o našim ustanovama, ali isto tako ustanove moraju da se domaćinski ponašaju“, poručio je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

On je dodao da će u narednom periodu Grad pomno pratiti kako se ustanove ponašaju, pružaju li kvalitetene usluge građanima i na koji način se odnose prema budžetskim sredstvima.

„Deblokada računa Hitne pomoći nije jedina izmirena obaveza u protekla četiri meseca. Grad je regulisao i većinu dugovanja iz oblasti socijalne zaštite. Isplaćena je većina dugovanja za radno angažovanje, svi zahtevi koji su pristigli za vantelesnu oplodnju, isplaćuje se avgust mesec pomoći za porodilje, a do pre četiri meseca nije bilo isplaćen ni jedan jedini mesec iz ove godine“, dodao je Bulatović.

Isplaćen je i deo dugovanja za narodnu kuhinju Studentskom centru, budući da nije bio isplaćen ni jedan jedini dinar u minulom periodu, naglasio je gradonačelnik i dodao da će za grad biti prioritet sve ove isplate i da će one u narednom periodu biti redovno isplaćivane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com