Društvo

Daničićeva ulica “nemoguća misija” za pešake i vozače

Daničićeva ulica, koja se nalazi u blizini niškog OTC-a prethodnih dana liči na sve, samo ne na – ulicu. Gomila blata, drveća i udubljenja u putu meštanima ovog dela grada danima pravi smetnje kako u pešačenju tako i u vožnji.

Stanovnici ovog dela grada kažu da su danima okretali razne brojeve telefona kako bi za početak barem saznali čija je ovo odgovornost i kome se treba požaliti na trenutnu situaciju u njihovoj ulici. Međutim sve što su dobili od povratnih informacija nadležnih institucija su, kako kažu, “obećanja u daleku budućnost”

“Nemar je evidentan! Ulica je pocela da se sanira 9.septembra 2017. i nakon samo 10 dana radovi su stali, od tada imamo samo poplave i ništa se konkretno ne preduzima”, kažu iz Daničićeve.

Opština Palilila je nemoćna da bilo šta preduzme po ovom pitanju, osim što svakodnevno šalje urgentne dopise Direkciji za investicije.

Ovaj deo grada u prethodnom periodu obišlo je više inspekcija koje su takođe uputile urgentne dopise pomenutom preduzeću.

Iako su dobili uveravanja da će ulica biti konzervirana i da će sa slojevima šljunka i rizle dočekati zimu i proleće, kada će biti usvojen novi budžet Grada, iz kojeg će se,između ostalog, izdvojiti sredstva i za ovu sanaciju, za sada još uvek nema pomaka.

Pored postojećeg rasula sada smetnje pravi i isečeno drveće koje niko ne pomera i koje pravi dodatni haos na ulicama, uz činjenicu da je kiša koja je padala ovih dana napravila velike bare kroz koje niko ne prolazi automobilom, već preko trotoara kako bi izbegli dodatna oštećenja.

Ne samo da Daničićeva ulica trenutno predstavlja ruglo grada i oličenje nečijeg nemara, već i onemogućava stanovnicima našeg grada da se normalno kreću ne razmišljajući o posledicama na svojim automobilima, obući, garderobi…

Apelujemo na one u čijoj je nadležnosti ova ulica i njen trenutni izgled kojim se treba pozabaviti, da što pre porade na tome da bude omogućeno svakodnevno funkcionisanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com