Društvo

„Dani Zaplanja“ u Donjem Dušniku

Donji Dušnik biće 19. i 20. avgusta domaćin tradicionalne manifestacije „Dani Zaplanja“ Manifestacija koja svake godine okupi veliki broj Zaplanjaca, ali i stanovnika okolnih opština, počeće u petak, 19. avgusta u 19.30 časova koncertom članova Kulturno-umetničkog društva iz Velikog Drenovca.

Za subotu je planiran veći broj dešavanja, a najpre će, u 11.00 časova krenuti takmičenje u pripremanju junećeg i lovačkog gulaša. U 12.00 časova starstovaće učesnici „Funrun trke“, a u 17.00 časova očekuje se prolazak kroz cilj učesnika te trke, ali i trke „Suva Trail“.

Prvi put ove godine takmičenju pevača amtera pod nazivom „Prvi glas Zaplanja“, prethodiće kvalifikacije (u 18.00 časova), a u 19.00 časova krenuće glavni program, tokom kojeg će biti održano finale tog takmičenja i dodeljene nagrade za najbolje pripremljen gulaš. Posetioce će tokom večeri zabavljati i plesačka grupa iz Gadžinog Hana „Black diamond“ i KUD „Jasenica“ iz Jasenice. Prijave za takmičenje u pripremanju gulaša su do četvrtka, 18. avgusta do 20.00 časova, putem telefona 064 2396684, a prijave za „Prvi glas Zaplanja“ moguće su do samih kvalifikacija putem telefona 064 2917910. Organizator „Dana Zaplanja“ je Narodna biblioteka „Branko Miljković“ iz Gadžinog Hana, a suorganizatori Turistička organizacija te opštine, JP Direkcija za izgradnju Gadžin Han i Mesna zajednica Donji Dušnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Organizacija nikad gora, program bolje i da nema koliko je loš, kakva opština takva manifestacija! Nula velika!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com