Merošina

„Dani višnje“ uz Tropiko bend

Tradicionalna manifestacija „Dani višnje“ biće održana u nedelju 23. juna 2019. godine na Oblačinskom jezeru u organizaciji Narodne biblioteke Merošina i lokalne samouprave. Centralni događaj biće koncert Tropiko benda, koji počinje u 21 sat.

foto Merošinske Vesti

Kulturno-turistička manifestacija „Dani višnje“ održava se tradicionalno 16. put na Oblačinskom jezeru. Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja, ove godine manifestaciji se vraća stari sjaj, uz veliku pomoć lokalne samouprave i predsednika opštine Saše Jovanovića.

Samo prošle godine, zbog loše otkupne cene višnje i nedostatka novca, bili smo prinuđeni da manifestaciju odložimo. Od 2003. godine na „Danima višnje“ nastupalo je mnoštvo popularnih grupa od Riblje čorbe, Galije i Kerbera do Amadeus benda. Nadamo se da će Tropiko bend opravdati očekivanja i privući veliki broj posetilaca, što je i krajnji cilj ove kulturno-turističke manifestacije“-kaže Miloš Milošević, direktor Narodne biblioteke.

Program manifestacije počinje sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12 sati. U isto vreme počinje i takmičenje u kulinarskim veštinama u pripremi jela od višnje, riblje čorbe i ribljeg paprikaša.

Svečano otvaranje manifestacije i kulturno umetnički program zakazani su za 14 sati. Nakon toga predviđene su demostracije aikida, prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višnje.

Kao višnja na vrhu kolača u 21 sat na centralnoj bini nastupiće popularni muzički sastav Tropiko bend.

Oblačinska višnja „OBLAČINKA“ sorta je sa zaštićenim geografskim poreklom. Prvi zasadi podignuti 1958. godine u selu Lepaja. Danas je pod višnjom u merošinskom kraju 2000 hektara i 90% domaćinstava bavi se proizvodnjom višanja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dok oni budu zdrali tamo za dzabaka i veselili se dotle ce radnici da rade bez placenih putnih troskova, koji su verovatno otisli na Tropiko bend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com