Kultura

Dani Ibzena u Nišu

Niški kulturni centar i Filozofski fakultet u Nišu, Departman za engleski jezik i književnost, 21. februara, od 17 časova, organizuju u amfiteatru Filozofskog fakulteta akademsko predavanje “Henrik Ibzen – Histerija kod ženskih likova”.

Predavač je prof. dr Ana Furs sa Goldsmits fakulteta, Univerzitet iz Londona, a na predavanju će biti reči o tragičnim ženskim likovima u dramama čuvenog norveškog pisca Henrika Ibzena i solo predstava „ŽENA/MORE“ po motivima iz njegovog komada „Gospa od mora“.

U subotu, 22. februara, u velikoj sali NKC-a, od 20 časova, biće odigrana predstava SEA/WOMAN – ŽENA/MORE, koja je rađena po Ibzenovom tekstu.

Rediteljka je Ana Furs profesorka na Goldsmits fakultetu u Londonu, kostimografkinja Antonela Diana iz Danske, a glumica Maja Mitić iz Niša.

Foto: Promo

“Bio je to uzbudljiv i beskrajno kreativan proces između rediteljke, kompozitora, kostimografkinje i mene. Ovo je predstava o procesu, stvaranju predstave, traženju paralela u sopstvenim iskustvima koja imaju vezu sa likom iz drame na kojoj se radi – kako se lično, glumačko i određeni lik spajaju i prožimaju”, kaže Maja Mitić.

Organizator predstave je Niški kulturni centar, a karte će se prodavati, po ceni od 500 dinara, na blagajni NКC-a pre početka predstave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com