Društvo

“Dani bureka 2019” u Nišu

Gastro-manifestacija „Dani Bureka Niš 2019“ biće organizovana u periodu od 15. do 18. avgusta 2019.  na šetališnom Keju 29. decembar pored amfiteatra.

“Bogatstvo niške kuhinje potiče od njegovog geografskog položaja i kulturne raznolikosti nastale vekovnim uticajem različitih kultura. Kada kažete Niš, odmah pomislite i na niški burek koji se u Nišu sprema od 1498. godine. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše ”tradicionalni niški doručak” koji pamte brojni posetioci našeg grada”, poručuju iz Turističke organizacije Niš.

Niš ove godine posvećuje nekoliko dana promociji i uživanju u ovom izuzetnom jelu i tokom trajanja manifestacije, na jednom mestu, možete probati najbolji burek koji nude vodeći niški proizvođači bureka. Pored niških učesnika u takmičenju pripremanja bureka ove godine biće učesnika, zanatskih pekara i iz Grčke, Bugarske i Makedonije.

“Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posetilaca iz zemlje kao i inostranstva koji će uživati u bogatoj ponudi ovog izuzetnog niškog specijaliteta. Burek sa sirom, mesom ili spanaćem, slatki burek ili izrada burek “za Ginisa”, kao i bogati prateći umetnički program, samo su deo ovog četvorodnevnog gastro festivala”, kažu iz Turističke organizacije Niš.

Organizator ovogodišnje gastro-manifestacije jeudruženje Unija pekara, uz pomoć, Gradske opštine Medijana i Turističke organizacije Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com