Sport

DANAS U NIŠU: Prva ženska liga centralne Srbije u šahu

Šahovski savez Centralne Srbije, uz tehničku pomoć Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” iz Niša, organizuje Prvu žensku ligu Centralne Srbije u šahu, za 2018. godinu. Takmičenje se igra u Nišu, u Apartmanima “Lira Inn”, u petak i subotu 19-20. oktobara.

Učestvuju svega četiri ekipe, povratnik iz Prve lige Srbije – ŠK “Rudar” iz Kostolca, koji je ovo takmičenje osvojio pre dve godine, zatim favorizovana ekipa “Šabački ŠK” iz Šapca, kao i dva debitanta, ŠK “Paraćin” iz Paraćina i Dečiji šahovski klub “Osnovac” iz Niša.

Ekipa DŠK “Osnovac” u prvom kolu, danas od 16 časova, igra meč protiv ekipe ŠK “Paraćin”, dok je drugi par, a ujedno i derbi prvog kola, meč između ekipa “Šabački ŠK” – “Rudar”, Kostolac.

U subotu od 9 sati ujutru, u okviru drugog kola sastaju se DŠK “Osnovac” – ŠK “Rudar”, Kostolac i ŠK “Paraćin” – “Šabački ŠK”, Šabac. Treće kolo, u subotu od 16 sati, donosi i derbi lige između ekipa “Šabački ŠK”, Šabac i DŠK “OSNOVAC” iz Niša – u meču koji će najverovatnije odrediti osvajača pobedničkog pehara. U drugom meču sastaju se ekipe ŠK “Rudar”, Kostolac – ŠK “Paraćin”.

Svečano otvaranje takmičenja je u 15,45 sati u sali za igru, a pozvani su između ostalog Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, zamenik Gradonačelnika Miloš Banđur, gradski većnik za sport Branislav Kačar, predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević i drugi.

“Jedini predstavnik našeg grada, Dečiji šahovski klub “Osnovac”, pokušaće “nemoguće”, da osvajanjem prvog mesta, posle dugih 11 godina našem gradu ponovo obezbedi žensku ekipu u najvišem rangu takmičenja – Prvoj seniorskoj ligi Srbije!

Sada već davne 2007. godine, Niš je poslednji put imao predstavnika u Prvoj ženskoj ligi Srbije, ali nažalost, od tada – pa do danas, nijedna ekipa iz Niša nije učestvovala u najvišem rangu takmičenja u ženskoj konkurenciji. Priliku za istorijski uspeh kluba – koji postoji svega četiri godine, a svakako i najveći uspeh ekipnog ženskog šaha u Nišu u poslednjoj deceniji, imaće ekipa sa prosekom od svega 15,8 godina”, kažu u Dečijem šahovskom klubu “Osnovac”.

Jedini prvoligaški šahovski klub u Nišavskom okrugu i trostruki ekipni kadetski prvak Centralne Srbije u obe konkurencije kreće u pohod na najviši rang takmičenja, poručuju iz ovog kluba.

Sve četiri ekipe imaju svoje adute i nadaju se što boljem plasmanu svakako, a ko će se na kraju radovati osvajanju pobedničkog pehara znaće se u subotu oko 20 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com