Društvo

Dan planete Zemlje u niškom parku Čair

Na prostoru između “brodića” i Dečijeg kulturnog centra u Čairu, u petak, 20.aprila biće obeležen Dan planete Zemlje. Okupljanje je zakazano za 10 časova i trajaće sve do 14:00.

Svi oni koji u petak budu prisustvovali ovom događaju, moći će da na kreativnim radionicama crtaju zajedno sa timom organizatora, ali i da sade biljke na papiru, tekstilu i u prirodi.

“Pronašli smo zanimljive načine da ponovo upotrebimo stare materijale i sve ćemo to podeliti sa vama!” poručuju oni.

Za zanimljivosti iz sveta prirode biće zaduženo Biološko društvo “Dr Sava Petrović” koje će sve prisutne provesti kroz biljni i životinjski svet parka.

Takođe, svi zajedno će uživati u nastajanju velikog edukativnog platna, koji će oslikati učenici Srednje umetničke škole u saradnji sa slikarkom Dunjom Ćirić.

“Mame i tate mogu da nam kažu šta oni misle o zaštiti životne sredine, i da ostave poruku našoj planeti dok se mi igramo i učimo o ekološkoj kulturi na kreativnim radionicama sa recikliranim materijalima.” dodaju organizatori.

Devojke iz grupe Naslikam ti facu i telo će šarenim bojama slikati po licu ekološke motive.

Cilj ove manifestacije jeste da se na zabavan i kreativan način nauči nešto više o našoj planeti, ali i da se istakne značaj mladih u oblasti zaštite životne sredine i to da svako, na lokalnom nivou, može doprineti cilju očuvanja životne sredine. 

Volimo našu planetu, čuvajmo našu planetu! 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com