Kultura

Dan domaćeg filma: “Enkel” Aleksandra Reljića u NKC-u

Projekcija filma “Enkel” Aleksandra Reljića, u okviru Dana domaćeg filma, biće održana 24. januara, od 19 časova, u maloj sali NKC-a.

U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma održaće se projekcije 10 domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije.

“Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa članovima autorskog tima”, poručuju organizatori.

Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije: Nišu (“Enkel” Aleksandra Reljića), Vranju (“Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića), Novom Sadu (“Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač), Novom Pazaru (“Wongar” Andrijane Stojković), Čačku (“Tako mi na istoku” Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša LJubomirovića), Vrnjačkoj Banji (“Gora” Stefana Maleševića), Leskovcu (“Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i “Siguran posao” Igora M. Toholja) i Zrenjaninu (“Okupirani bioskop” Senke Domanović).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com