Ekonomija

„Ćurdić“ neće da povuče autobuse sutra iz Niša

Nakon što je se beogradski prevoznik „Ćurdić“ obratio zvaničnim gradskim institucijam dopisom, u kome ukazuje na tešku finansijsku situaciju zbog koje navodi da neće više moći da obavlja prevoz u Nišu, dogovor je ipak postignut i on neće povući svoje autobuse iz našeg grada. Za materijalno stanje, kaže odgovorna je Direkcija za javni gradski prevoz, koja im mesecima nije plaćala usluge.

Sa prevoznikom je obavljen razgovor i on neće preduzeti drastične mere i ostaviti putnike na cedilu, saznaju Niške Vesti. Pregovori će biti nastaljeni i sledeće nedelje, nakon kojih će biti poznat konačan ishod ove situacije.

Ovaj prevoznik saobraća na linijama Železnička stanica – Duvanište – Skopska, Trg Kralja Aleksandra – Bulevar Nemanjića – Ćele kula, ali i na prigradskim linijama.

Sa druge strane u Direkciji za javni prevoz kažu da su spremni čak i ako se dogodi da ovaj prevoznik povuče linije iz Niša, i da građani neće osetiti nedostatak Ćurdićevih autobusa.

„Imali smo sastanak u Gradskoj kući. Pregovori će biti nastavljeni“, istakao je Nenad Stanković ispred Direkcije za javni gradski prevoz.

Ukoliko Ćurdić odluči da u nekom momentu sprovede drastične mere, u Direkciji kažu da imaju rešenje.

„U takvoj situaciji nije potrebna javna nabavka, već emo direktno, odlukom organa grada da angažujemo druge autobuse, da prevaziđemo problem“, kaže Stanković.

On dodaje da prevoznik po važećem Ugovoru ne sme na ovaj način da prekine prevoz putnika. U obavezi je da nas obavesti o raskidu Ugovora, a otkazni rok je 90 dana, kazao je Stanković Niškim Vestima.

Da podsetimo, zbog vraćanja jednog broja autobusa u Beograd i narušavanja ugovorne obaveze javnog gradskog prevoza u Nišu, firmi „Ćurdić“ je od početka godine do sada isplaćeno manje nego što je to ugovorom bilo predvidjeno, izjavio je tada gradski većnik Igor Vojinović.

„Ukoliko dodje do nekog ozbiljnijeg poremećaja, a zaista verujem i nadam se da neće, grad ima mehanizme da zaštiti svoje interese. Ugovorom o prevozu predvidjen je rok od 90 dana, što znači da je prevoznik obavezan da vozi 90 dana od trenutka kada najavi raskid ugovora. To je dovoljno vremena da se izabere novi prevoznik“, kazao je ranije Vojinović Niškim Vestima.

Prema njegovim rečima, postoji i bankarska garancija za dobro izvršenje posla i tu garaciju grad može da aktivira i da tako finansira troškove izbora novog prevoznika.

Ćurdić u Nišu saobraća sa 23 autobusa na dve gradske i 12 prigradskih linija.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com