Društvo

CRVENI KRST: Manji budžet opštini, veće takse za zauzimanje javnih površina

I opštini Crveni Krst ove godine manje para iz gradske kase. Predsednik Miroslav Milutinović kaže da je opština budžet projektovala slično kao i prošle godine. Nada se da će pare biti nadoknađene iz rebalansa, ali najavljuje i poskupljenje takse za zauzimanje javnih površina.

“Budžet jeste smanjen, ali imamo obećanja od gradonačelnika da će kroz rebalans biti nadoknađena sredstva. Ipak smo prinuđeni i da povećamo takse za zauzimanje javnih površina oko 70 posto, pa se nadamo da ćemo i na taj način nadomestiti umanjena sredstva”, dodao je Milutinović.

Kao prioritete u ovoj godini Milutinović ističe komunalnu infrastrukturu, socijalu, ali i manifestacije kulture. Sredstva će biti izdvojena i za omladinu i sport.

Milutinović se osvrnuo i na ono

Foto: Niške Vesti

što je urađeno u 2017. Kaže zadovoljan je kada je socijalna politika u pitanju, manifestacije kulture, ali nije potpuno zadovoljan kada je uređenje komunalne infrastrukture u pitanju.

“Nadam se da će 2018. godina biti zadovoljavajuća, jer će se raditi nova vodovodna mreža u naselju Šljaka, biće završena izgradnja Sarajevske ulice, biće izdvojena sredstva za Vrelo. Iz našeg budžeta smo izdvojili oko tri miliona

Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst

dinara za atarske puteve, 2,8 miliona za seoske vodovode, 54 miliona grad je izdvojio za projekat Hum – Brenica, tako da nas očekuje jedna razvojna godina”,  naglasio je.

Radiće se i na razvoju turizma. Izletište Vidrište, nadomak sela Miljkovca, koje je do sada bilo poznato po termalnom izvoru, uskoro dobija infrastrukturu i postaje nova turistička lokacija u ponudi Gradske opštine Crveni Krst. Kao deo projekta o prekograničnoj saradnji sa Oblasnom administracijom Pernik iz Bugarske, na ovom lokalitetu biće izgrađena turistička infrastruktura,

“Oplemenićemo je mobilijarima, drim stazama, obložićemo betonom obale reke i biće to pored Banje Topilo i Tvrđave mesto gde će moći turisti, ali i naši sugrađani da nađu mir i da se osećaju prijatno”, rekao je prvi čovek opštine Crveni Krst.

Dodao je da je to jedna netaknuta priroda koja će postati prava turistička oaza.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com