Kultura

Ciklus francuskog filma “hronika svakodnevnog nasilja“ u Kupini

U meseca Frankofonije, ljubitelji filma moći će da pogledaju čak pet francuskih ostvarenja koje povezuje zajednička tema, a to je svakodnevno nasilje.

Nasilje u porodici, ratno nasilje, pljačke i predrasude opisane na u francuskom stilu, Nišlije će moći da pogledaju u periodu od 16. do 19. februara u bioskopu Kupina, a sve projekcije su od 18 sati.

U petak, 17. marta na repertoaru je film „Nisam đubre“ u režiji Emanuela Finkiela.

„Nakon što je brutalno napadnut na ulici, Edi lažno optužuje Ahmeda, idealnog krivca, koga je uočio na ulici nekoliko dana pre napada. Dok Ahmed upada u kandže nemilosrdnog pravosudnog sistema, Edi se trudi da nastavi normalnim tokom život sa ženom i sinom. Dobija novi posao i sve izgleda kao da se vratilo u normalu. Međutim, polako ga pritiska breme njegovog nemoralnog postupka. Rizikujući da izgubi sve, Edi će pokušati da otkrije istinu“, stoji u sinopsisu.

Ratnu priču čija je radnja smeštena u Afriku pod nazivom „Centar ciklona“ Nišlije će moći da pogledaju u subotu, 18. marta.

Nedelja je rezervisana za film „Beli vitezovi“.

„Žak Arno, predsednik jedne NVO ubeđuje francuske porodice koje imaju problema sa usvajanjem da finansiraju njegovu misiju spasavanja siročadi, žrtvi rata u Africi. Posvećeni ovoj misiji, njegovi volonteri i on dobijaju mesec dana da izbave i dovedu 300 mališana u Francusku. Međutim, da li će glavešine sela dozvoliti odvođenje toliko dece“, pogledajte u Kupini.

Ulaz je 100 dinara uz gratis kokice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com