Društvo

Centralni park u Niškoj Banji sada krase drvene barake

Centralni park u Niškoj Banji sada krase drvene barake koje su zamenile dosadašnje improvizovane tezge.

Na inicijativu Gradske opštine Niška Banja, uz saradnju sa prodavcima postavljeno je dvadesetak drvenih baraka, napravljenih od prirodnog materijala koje su se uklopile u prostor i dale mu novu dinamiku.

“Drvene barake u Niškoj Banji su potpuno iste kao one u Sokobanji. Zahvaljujući dobroj saradnji nacrte mi je dao predsednik te opštine. Mi smo uložili oko milion dinara da obezbedimo da svaka kućica ima svoju razvodnu tablu, osigurače i trostruku zaštitu”, rekao je predsednik opštine Dejan Jovanović.

Postavljeno je ukupno 17 drvenih kućica. Na njima će se prodavati adekvatna roba (suveniri, grnčarija, ručni radovi, proizvodi domaće radinosti). Tačnije deset će biti namenjene za prodaju suvenira i za stare zanate, a na ovim ostalim će se prodavati kupovni suveniri i pčelinji proizvodi.

Kućice su postavljene od kafića “Putnik” do kraja parka.

“Pazili smo da ne zaklonimo rečicu, pored koje će biti samo klupe”, napomenuo je Jovanović i dodao da je izgled banje promenila i nova bina koja se nalazi sa desne strane parke.

“Ona će tu biti celog leta, demontiraćemo je tek pred početak zime, ona će služiti za koncerte i drugi program, ali ćemo je nuditi i neafirmisanim bendovima i drugim talentovanim mladim ljudima koji žele nešto da pokažu”, istakao je prvi čovek opštine Niška Banja.

Kaže i da se završava rekonstrukcija staza, koja se radi zahvaljujući zajedničkom projektu Niške Banje i bugarske opštine Kostanet. Radovi će biti završeni do jeseni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com