DruštvoEkonomija

Cene u “Pčelici” ostaju nepromenjene

Cene usluga u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” ostaće nepromenje, tako da će celodnevni boravak za mališane uzrasta do pet i po godina koštati 20.140 dinara, a za decu od pet i po do šest i po godina 18.712 dinara na mesečnom nivou.

Grad finansira 80 odsto ukupne cene, kao i do sada, te roditelji plaćaju oko 4.000 dinara, rečeno je danas na Gradskom veću.

“Ekonomska cena usluga JPU “Pčelica” Niš se ne menja. Predložene celodnevne ekonomske cene za boravak dece do 5 i po godina iznosila bi na mesečnom nivou po detetu 20.140 dinara, a za celodnevni boravak dece obuhvaćene pripremnim predškolskim programom uzrasta od 5 i po do 6 i po godina iznosio bi na mesečnom niovu po detetu 18.712. dinara. To je važeća ekonomska cena. Finansijska sredstva za realizaciju predloženog akta obezbeđena su u budžetu Grada Niša za 2022. godinu, kazala je Svetlana Mitić, v.d. direktorka JPU “Pčelica”.

Mitić je ranije objasnila da Grad pokriva 80 odsto od ukupne cene, te na mesečnom nivou roditelji izdavajaju oko 4.000 dinara. Podsetila je tada i da roditelji koji primaju dečji dodatak plaćaju manje kao i da svako drugo, treće i četvrto dete u porodici ima pravo na besplatan vrtić.

Usluge vrtića ne plaćaju ni deca koja pripadaju porodici iz socijalnih kategorija stanovništva, kao ni deca sa nekom vrstom invaliditeta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com