Kultura

Celovečernji koncert mladog niškog pijaniste

Andrej Cincarević, mladi, talentovani niški pijanista, održaće celovečernji koncert u utorak, 14. maja 2019. godine, u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, sa početkom od 20.00 časova.

Kao gost koncerta, nastupiće Maja Rajković, redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Program koncerta:

1. J. S. Bah Koralni preludijum
Watchet auf.ruft uns die Stimme, BWV 645
2. L. v. Betoven Sonata ѕa klavir br. 17 u de-molu, op.31/2 (Tempes,Bura)
I
stav (Largo, Allegeo)
II
stav (Adagio)
III
stav (Allegretto)
3. Gost koncerta prof. dr Maja Rajković
S. Rahmanjinov dva prelida
4. D.Skarlati Sonata u ef-molu, K. 466
5. M. Tajčević Balkanske igre, broj 2. 3. 4 i 6.
6. S. Rahmanjinov Muzički momenat op. 16 br. 3 u ha-molu,
7. J. Brams Rapsodija u ge-molu op. 79 br. 2

Koncert će biti iz jednog dela i nece biti pauze.

Andrej Cincarević, biografija:

Andrej Cincarević je rođen 30.oktobra.1993. godine u Nišu. Od najranijeg doba aktivno peva u dečijem horu ,,Branko”. Svoj prvi solistički pevački nastup imao je sa nepune četiri godine. Od tada do danas redovni je član, prvo dečijeg, a potom standardnog ansambla hora sa kojim je proputovao 25 država sveta koncertrirajući kao pevač, solista i kompozitor. Decembra meseca 2015 godine nastupao je kao solista sa horom ,,Collegium musicum”.

Andrej Cincarević; Foto: Privatna arhiva

Nižu i srednju muzičku školu završio je u Nišu, odsek klavir u klasi profesorke Mirjane Mladenović. Više puta u toku školovanja pohađao je časove kod profesorke Svetlane Korunović. Nekoliko puta je bio polaznik seminara kod profesora Borisa Kraljevića.

Završio je osnovne i master akademske studije sa ocenom deset na fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Maje Rajković. 2016. godine je imao premijerni koncert sa Niškim simfonijskim orkestrom. Održao je nekoliko solističkih resitala od kojih izdvajamo koncert u Artgetu, kulturnom centru Beograda, koncert u Guarneriusu, centar lepih umetnosti kao i koncert u Italijanskom kulturnom centru.
Dobitnik je mnogih nagrada od kojih su najznačajnije III nagrada na festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, II nagrada na drugom internacionalnom muzičkom takmičenju Slobomir u Bijeljini, II nagrada na međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šabcu i I nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale 2012.godine.

Autor je nekoliko desetina aranžmana kao i kompozicije ,,Carica tišine, Heruvimska pesma ”. Njegove kompozicije izvođene su u različitim salama a najznačajnije su Svetosavski dom u Nišu, I.M. Kolarac, kripta Hrama Sv. Save u Beogradu, konzervatorijum F. Šopen, konzervatorijum Čajkovski, Belgorodska filharmonija, autonomni univerzitet u Tlaksali, narodno pozorište u Puebli, Meksiko i druge.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com