Merošina

Čas preduzetništva i promo majice za prvake

Opština Merošina aktivno radi na uključivanju u programe i projekte od regionalnog značaja u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Jug iz Niša. U okviru projekta sprovedena je aktivnost “Mladi preduzetnici”, tokom koje su predstavnici RRA Jug posetili  Osnovnu školu u Balajncu i održali prvacima čas preduzetništva.

RRA Jug trenutno sprovodi projekat „Laboratorija za inovacije u preduzetništvu – Platforma za saradnju, znanje i inovacije u MSP južne i jugoistočne Srbije “EN INO LAB”, koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

U Regionalnoj razvojnoj agenciji Jug, krajem septembra 2020.godine počela je sa radom EN-INNO laboratorija, savremeni radni prostor za inovacije u preduzetništvu za MSP, studente i akademsko nastavno osoblje, opremljen u okviru projekta „Laboratorija za preduzetništvo i inovacije-platforma za kolaboraciju znanja i inovacija za mala i srednja preduzeća i preduzetnike (MSP) u jugoistočnoj Srbiji“ koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

U okviru ovog projekta, dana 01.12.2020.godine sprovedena je aktivnost „Mladi preduzetnici“, gde su predstavnici Regionalne razvojne agencije Jug na času preduzetništva podelili promo majice prvom razredu OŠ „Jastrebački partizani“ u Balajncu i dostavili prezentaciju za učitelje koju mogu da koriste u nastavi kako bi deci približili preduzetništvo.

Foto RRA Jug

Do kraja projekta biće kreirana i digitalna otvorena inovaciona platforma koja će omogućiti nastavak saradnje studenata, stručnjaka i preduzetnika, virtuelnim povezivanjem svih aktera u cilju prevazilaženja ograničenja fizičkog prostora i smanjenja zdravstvenih rizika u pandemijskoj situaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com