Društvo

Bulatović zakazao pres i posetio Juru, uključio se i ministar Vulin

Danas u 14 sati u Gradskoj kući zakazana je konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteno  rešenje za slučaj Nišlijke Violete Petrović koja je 30. novembra dobila otkaz u kompaniji Jura, nakon što je operisana od karcinoma dojke.

Konferenciji će prisustvovati gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, načelnica Inspekcije rada Milica Kitanović Ljujić i Violeta Perović, radnica Jure.

Kako je Niškim Vestima rekla Violeta Petrović, ona očekuje povoljan ishod i produženje ugovora o radu u Juri na još 6 meseci.

Ona je potvrdila da je jutros po nju gradonačelnik poslao kola sa vozačem da je dovezu do Gradske kuće. Bulatović je u Juru išao sam, bez Violete i bez načelnice inspekcije rada.

Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja dalo je i drugačije tumačenje Zakona u radu, a kako saznajemo za Violetu se zauzeo i ministar Aleksandar Vulin.

Po ovom novom tumačenju, radniku na bolovanju kompanija može da  ne produži ugovor o radu po isteku prethodnog, ali zakon NE ZABRANJUJE produženje.

Nakon što je 30. novembra primila treću od četiri prepisane hemoterapije, Violetu se telefonom zvali iz fabrike u kojoj je radila 18 meseci da joj saopšte da joj ugovor neće produžiti.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close