Društvo

Bulatović zakazao pres i posetio Juru, uključio se i ministar Vulin

Danas u 14 sati u Gradskoj kući zakazana je konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteno  rešenje za slučaj Nišlijke Violete Petrović koja je 30. novembra dobila otkaz u kompaniji Jura, nakon što je operisana od karcinoma dojke.

Konferenciji će prisustvovati gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, načelnica Inspekcije rada Milica Kitanović Ljujić i Violeta Perović, radnica Jure.

Kako je Niškim Vestima rekla Violeta Petrović, ona očekuje povoljan ishod i produženje ugovora o radu u Juri na još 6 meseci.

Ona je potvrdila da je jutros po nju gradonačelnik poslao kola sa vozačem da je dovezu do Gradske kuće. Bulatović je u Juru išao sam, bez Violete i bez načelnice inspekcije rada.

Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja dalo je i drugačije tumačenje Zakona u radu, a kako saznajemo za Violetu se zauzeo i ministar Aleksandar Vulin.

Po ovom novom tumačenju, radniku na bolovanju kompanija može da  ne produži ugovor o radu po isteku prethodnog, ali zakon NE ZABRANJUJE produženje.

Nakon što je 30. novembra primila treću od četiri prepisane hemoterapije, Violetu se telefonom zvali iz fabrike u kojoj je radila 18 meseci da joj saopšte da joj ugovor neće produžiti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com