Društvo

Bulatović: U narednih pet godina ni jedno selo bez vodovodne mreže

Gradonačelni Niša Darko Bulatović najavio je da će grad dati svoj doprinos da u narednih pet godina bude realizovan nacionalni plan da svako selo dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

On je rekao da je izdvojeno prvih 16 miliona dinara iz budžetske rezerve grada za projektovanje vodovodne i kanalizacione mreže na seoskom području koja će se graditi 2020. godine.

„Mi trenutno radimo na vodovodu za sela Hum i Brenica, a u toku je i kompletna rekonstrukcija vodovodnog sistema u naselju Šljaka. U toku je i izgradnja posebnog vodovodnog sistema „Peštere“ koji će omogućuti rezervno i dopunsko vodosnabdevanje celog poteza od Miljkovca, preko Berčinca, Paljine, Gornje i Donje Toponice, Donje Trnave, Trupala i poteza prema radnoj zoni koja ide od Gornje Toponice prema Čamurliji“, izjavio je Bulatović.

Prema njegovim rečima, nakon završetka radova u naselju Šljaka mašine će biti preseljene u Sečanicu gde će se raditi kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže, o kojoj će potom brinuti JKP „Naisus“.

„Radimo i na kanalizacionoj mreži od naselja Branko Bjegović prema Gornjem Komrenu i na završetku kanalizacionog sistema koji je još pre sedam ili osam godina započet u Gornjem i Donjem Međurovu“, izjavio je Bulatović na konferenciji za medije.

On je istakao da će izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Nšu početi naredne godine, a zajedno sa izgradnjom i rekonstrukcijom kolektora i kanalizacione mreže koštaće 55 miliona evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com