Ekonomija

Budžet grada naredne godine veći za 500 miliona dinara

Predlog odluke o budžetu za koji je danas “zeleno svetlo” dalo Veće grada Niša, predvidja da gradska kasa u narednoj godini bude “teška” 11 milijardi i 198 miliona dinara. Ovaj iznos je veći za oko 500 miliona ili 4,56 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Sekretar Sekretarijata za finansije Danijela Spasović izjavila je da će sa najviše para u narednoj godini raspolagati tri gradska sekretarijata – Sekretarijat za investicije, Sekretarijat za komunalne delatnosti i Sekretarijat za obrazovanje.

 

Danijela Spasović, sekretar Sekretarijata za finansije

“Pomenuti sekretarijati raspolagaće sa po 1,7 milijardi dinara. Prilikom odredjivanja iznosa za ostale sekretarijate sagledali smo sve njihove zahteve tako da ne bi trebalo da bude problema u izvršavanju budžeta u narednoj godini”, kazala je Spasović.

Prema njenim rečima, najznačajniji prihodi grada u 2020. godini biće od prihoda na poreza na imovinu i prihoda od poreza na zarade.

“Očekujemo povećanje prihoda od poreza na imovinu, s tim što se neće menjati poreska stopa, već će se raditi na utvrdjivanju novih poreskih obveznika”, izjavila je Spasović.

Predlogom odluke o budžetu, dodala je Spasović, predvidjeno je da niške gradske opštine dobiju ukupno 236 miliona dinara.

“Opština Pantelej dobiće 56 miliona dinara, opština Crveni krst 45 miliona, Palilula 52 miliona, Medijana 39, a Niška Banja 44 miliona dinara. Opština Medijana dobiće najmanje para iako je najveća jer ona ima najviše sopstvenih prihoda”, izjavila je Spasović.

Ona je podsetila da se Predlog odluke o budžetu za narednu godinu može videti na zvaničnom gradskom sajtu i dodala da su gradjani proteklih nedelja imali priliku da daju predloge i sugestije za izmenu pojedinih budžetskih stavki.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com