Društvo

Brzom Brodu još 5 miliona u 2018.

Gradska opština Medijana uložiće u uređenje naselja Brzi Brod, i u narednoj 2018. godini još 5 miliona dinara. Isti novac opština je potrošila i u ovoj godini, a sve u cilju da ovo niško naselje dobije urban izgled, a stanovnici normalne uslove za život.

“Brzi Brod će dobiti ambulantu i vrtić”, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, dok predsednik ove Gradske opštine Nebojša Kocić kaže da će oni dati svu moguću logističku pomoć kada su ti objekti u pitanju.

Osim logističke pomoći, Medijana pomaže i konkretno. “Do sada je zahvaljujući ovoj opštini Brzi Brod dobio više sadržaja, a neki od njih su dečije igralište, ozelenjavanje parka, solarno drvo”, napomenuo je Kocić Niškim Vestima.

Sa druge strane građani zadovoljni. Kažu aktivno učestvuju u svemu što se radi. Svako ko može iz naselja donira šta ima.

Rotari klub Niš je donirao drveća (pancičevu omoriku, borove i jelke), a podrška je stigla i od GO Medijana, pa se tako počelo i sa pošumljavanjem parka pored crkve. GO Medijana je za sredjivanje parka i zelenilo izdvojila milion dinara.

“Ekipa Prijatelja Brzog Broda je zahvaljujući GO Medijani, većniku za komunalne delatnosti Bojanu Cvetkoviću kao i Rotary klubu Niš na donaciji stabla četinara, zavrsila planirani deo parka kraj crkve za ovu 2017-u godinu”, pohvalili su se meštani.

https://www.facebook.com/Brzi.Brod/videos/1983703531917775/

U narednoj 2018-oj godini planirano je prosirenje parka, shodno generalnom urbanistickom planu opštine.

Tekst je deo projekta “Medijana = slika grada Niša” koji je podržan od strane Gradske opštine Medijana u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com