Obrazovanje

Bronza za Nišliju na Matematičkoj olimpijadi u Oslu

Na 63. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 9. do 16. jula održava u Oslu, učenici olimpijskog tima Srbije osvojili su četiri medalje. Među nagrađenim učenicima je i Nišlija Andrija Živadinović iz niške gimnazije “Svetozar Marković”.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, dok su se bronzanim medaljama okitili učenici Milan Gelić iz te gimnazije i Andrija Živadinović iz niške gimnazije “Svetozar Marković”.

Takođe, pohvalama su nagrađeni i učenici Matematičke gimnazije Aleksandar Višnjić i Vukašin Pantelić, navodi se na sajtu Društva matematičara Srbije, saopštila je Matematička gimnazija u Beogradu.
U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 589 učenika iz 104 zemlje.
Ovogodišnji ciklus matematičkih takmičenja, kao i pripreme za Međunarodnu matematičku olimpijadu, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com