Sport

Bronza u Beču za Uroša Mitrovića!

Proteklog vikenda u Beču održano je Otvoreno prvenstvo Austrije na kome je učestvovao i Uroš Mitrović koji je osvojio bronzanu medalju, saopštavaju iz KBS Naisusa.

U Beču, prestonici Austrije održano je Otvoreno prvenstvo Austrije, koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara od kojih je većina već učestvovala na evropskim i svetskim prvenstvima a neki od njih su i višegodišnji reprezentativci svojih zemalja.

Ovogodišnja austrijska manifestacija okupila je preko 550 takmičara iz 25 zemalja sa skoro svih kontinenata, gde su se pored evropskih zemalja pojavile i Kina, Katar, Australija, Indonezija i Amerika.

“I sam kvantitet takmičenja govori o kvalitetu ali se mora napomenuti da su učesnici bili i takmičari daleke Indonezije i Kine – osvajača mnogobrojnijh svetskih medalja, tima iz Katara – čiji je trener osvajač svetskih odličja. Naravno da su tu i evropske velesile poput Danske, Francuske, Nemačke, pa čak i Italije, Španije, Turske. Upravo sve pomenuto samo uveličava uspeh koji je Uroš napravio, uprkos tome što nije bilo pomoći od strane Tekvondo asocijacije Srbije odnosno kašnjenja finansijske pomoći Grada. Deo doprinosa ove bronzane medalje ide i GO Pantelej, koja je usled pomoći u organizaciji Lige Grada Niša, pomogla da se naš reprezentativac adekvatno pripremi za pomenuto takmičenje, na čemu smo im iskreno zahvalni”, istakao je Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus-a.

“Prepreke” u smislu organizacije i samofinansiranja puta do Beča i spavanje u sali (usled smanjenja troškova), ipak nisu mogle drastično uticati na Uroša, koji se okitio bronzanim odličjem.

“Nakon takmičenja Lige Grada Niša i osvojene 4 zlatne medalje, kruna ovog polugodišta u mom radu, jeste upravo ovo bronzano odličje, koje sam osvojio sa bugarskim takmičarima – Boris Radevi Alexander Kussovski, na poziv selektora Bugarske reprezentacije – Christo Varbanova. Ovim uspehom sam još jednom dokazao da sam bolji od onih koje novopostavljeni forsiraju i kojima je bio plaćen put za Beč. Ukazanu čast sam opravdao medaljom i ostavio mesta za neka buduća zajednička pojavljivanja”, rekao je Uroš Mitrović, aktuelni trostruki šampion Balkana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com