Društvo

Broj turista raste, Niš sve popularniji među strancima

Od januara do aprila ove godine, broj turista koji je posetio Niš veći je za 39% u odnosu na isti period lane. Ovo znači da je kampanja, koju radi Turistička organizacija Niša, pokazala značajne rezultate, kaže za Niške vesti direktor TON-a Uroš Parlić.

Turistička organizacija Niša je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije ove godine nastavila sa promocijom grada na destinacijama u regionu i gradovima sa kojima postoji direktna avionska linija. Kao rezultat, za prva četiri meseca, Niš je posetilo 50% inostranih turista više nego prošle godine.

Radimo dosta promocija sa avio kompanijama, najvise sa Rajanerom koji ima sluha za naš grad. Saradnja sa Ircima donela nam je to da putem njihovog sajta pozivamo putnike da dođu u Niš”, navodi Uroš Parlić, direktor TON-a.

Najveći broj turista Niš beleži tokom leta. Nišvil, Filmski susreti i ostale kulturne manifestacije, po običaju, privlače i ljude iz Srbije i iz inostranstva, a očekuje se da će tako biti i ove godine.

“Tokom juna, jula I avgusta beležimo najveće turističke posete grada. Ako se trend rasta koji smo imali u prvom kvartalu nastavi i u drugom, oborićemo sve rekorde. Prošle godine smo imali rekordan broj noćenja od oko 170.000… Sada ciljamo na 200.000”, dodaje Parlić.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com