Društvo

BRAVO OMLADINO! Vare, farbaju i kose da bi im naselje bilo lepo (FOTO)

Dvadesetak mladih žitelja dela naselja Gabrovačka reka na Delijskom visu, rešili su da ne čekaju nadležne službe i da sami srede svoj životni prostor. Farbe i gorivo za kosilice kupuju od dobrovoljnih priloga stanara 24 zgrade koji su oduševljeni njihovim radnim akcijama, pa im donose krofne, kiflice i sokove. Milan Spasić, pokretač akcije, apeluje na JKP Medianu da im pomogne u odnošenju otpada, jer jedino to ne mogu sami.

Oni farbaju klupe, kante za smeće, kose travu, a ne retko i vare izlomljene klackalice i ljuljaške. Kažu, nisu mogli više da čekaju na nadležno komunalno preduzeće radi svoj posao, pa su se sami organizovali.

Milan Spasić, pokretač je ove radne akcije u koju je uključeno dvadesetak žitelja naselja Gabrovačka reka. Dodaje da su različitog uzrasta, ima i srednjoškolaca ali i studenata niških fakullteta. Svima njima zajedničko je da žele da žive u lepom okruženju.

„Radimo skoro svakog dana, ko koliko može, ali se uveče dogovaramo šta ćemo sutradan uraditi. Motivacija je velika, a komšije su oduševljene“, kazao je Spasić za Niške Vesti.

Budući da je potrebno kupiti farbu ili gorivo, za novac se snalaze od dobrovoljnih priloga komšija i to odlično funkcioniše.

„Komšije nam kuvaju kafu, donose sokove, a nekad se tu nađu i kiflice i krofne“, dodaje kroz osmeh da nekad dobro „legne“ i koja flaša piva.

Akciju su počeli pre pet dana i skoro su pri kraju, pa će igralište, mobilijar i blokovski prostor dobiti sasvim drugačiji izgled. Plan je da nastave da rade i tokom celog leta.

„Mi smo ovde kao slepo crevo i jasno nam je da nismo prioritet, zato sve sami radimo. Jedino bih zamolio JKP Medianu da nam pošalje kamion i radnike koji će odneti granje, travu i ostali otpad koji se još nalazi ovde posle našeg sređivanja. Mislim da to mogu da urade pošto smo mi već uradili njihov posao“, apelovao je Milan.

Inače, ova grupa organizovanih, vrednih, mladih ljudi ima i svoju Fejsbuk stranicu „Radne akcije Delijski vis“  i ovo nije prvo njihovo angažovanje u sređivanju naselja u kome žive, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com