Društvo

Bravo! Košarka u kolicima stiže i u Niš

Iako mnogi gradovi u Srbiji već imaju klub za košarku u kolicima, Niš će ovakav klub dobiti tek za dve nedelje, potvrdila je Marija Damnjanović, trener OSI koja je brojnim uspesima na plivačkim takmičenjima pokazala rešenost a i velikti trud kada je rad sa ovom kategorijom ljudi u pitanju.

Promocija košarke u kolicima viđena je na  ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća, kada su dva beogradska tima odigrala revijalnu utakmicu.

„Ja sam zahvalna Savezu košarkaša u kolicima koji su organizovali „Singidunum“ iz Beograda i „Dunav“ iz Apatina i odigrali revijalnu utakmicu u Nišu, svi oni puno nam pomažu u našoj nameri da otvorimo niški klub“, kaže Marija Damnjanović, trener OSI.

Ovim sportom mogu da se bave sve osobe sa invaliditetom ne samo one koje su vezane za invalidska kolica, ono što je još interesantnije ekipe mogu da budu mešovite, sa muškim i ženskim košarkašima.

Foto: Marija Damnjanović

Otvaranje kluba je u toku, najverovatnije ime će biti Košarkaški klub „Nais“, kako bi se upotpunio još jedan sport pored stonotenisera, plivača i šahista, ovim sportom bi se priča oko Naisa kompletirala.

„Za koji dan stižu kolica, a za dve nedelje očekujemo i prvi trening koji će biti održan u Nišu. Jedino što još ne znamo je u kojoj će sali biti držani treninzi jer je potrebno da sala bude dostupna osobama sa invaliditetom“, kaže Damnjanović.

Izrada papira oko registacije kluba je u toku a mi očekujemo od grada da nam pomogne, kaže ova mlada ambiciozna Nišlijka.

„Potpuno sam uverena da će ova priča biti uspešna, jer su upravo osobe sa invaliditetom raspoložene i vole da se bave sportom, nešto više nego mi kojima je sport dostupniji“, završava ona.

Foto: Marija Damnjanović

Na pominjenje Grada, oglasio se i gradski većnik zadužen za sport i omladinu, Branislav Kačar koji je obećao da će učiniti sve da pomogne otvaranje ovog kluba.

“Prvo moramo da sačekamo da se klub zvanično registruje, onda ćemo izaći u susret onoliko koliko to možemo”, kaže za Niške Vesti Kačar.

Raspodelom budžetskih sredstava sportski klubovi koji okupljaju osobe sa invaliditetom, maksimalno su sagledani ove godine, tvrdi Kačar i dodaje da će i pored toga Grad da pomogne otvaranje ovog košarkaškog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com