Društvo

BRAVO: Brojne intervencije hrabre ekipe ZOO Planet Niš!

Ekipa ZOO Patrole sprovela je intervenciju u selu Osnić, opština Boljevac. Iz ovog sela je pristigla prijava odmah nakon što je preko nepokretne starice koja je ležala u krevetu prelazila zmija, a njen unuk zatekao taj prizor.

Kako je konačno pristiglo lepo vreme u naše krajeve, sa njim su došli i svojevrsni “problemi” poput pojave zmija, koja izaziva strah kod većine ljudi. Međutim, za hrabre članove Zoo Planeta iz Niša to nije predstavljalo veći problem, već su se odmah po pozivu uputili ka Boljevcu.

“Nema potrebe za panikom jer je prirodna pojava da se zmije pojavljuju na proleće, naročito u aprilu i maju kad izlaze iz svog zimovališta i kreću u potragu za hranom i vodom. Uglavnom su u onim prostorima koja su sklonjena od ljudi, u podrumima, tavanima, zapuštenim dvorištima”, objašnjavaju u Udruženju ZOO Planet.

Dva dana pre ovog nemilog događaja primećena je još jedna zmija u istoj sobi, što je bio pravi poziv za ekipu ZOO Patrole da “interveniše”.

Uz podršku opštine Boljevac ekipa ZOO patrole je odmah otišla do sela Osnić gde su izvršili pretragu čitave kuće.

Unuk je nakon uočavanja zmije odmah sa ukućanima uspeo da zmiju umota u posteljinu i izbaci napolje a staricu su odmah preneli u drugu sobu. Sobu u kojoj je bila zmija odmah su zatvorili i blokirali otvor ispod vrata.

Ekipa ZOO Planeta je izvršila kompletnu pretragu sobe i ostalih prostorija u kući, kao i okolinu kuće, ali nije pronađeno više zmija. Ipak, uspeli su da kroz bitne detalje o zmijama ohrabre čitavu porodicu i informišu ih kako da dalje postupe ukoliko se susretnu sa njima u neposrednoj okolini.

Par dana nakon ove intervencije ekipu ZOO Planeta čekao je novi zadatak. “U ponedeljak, 16. aprila u Brzom Brodu u saradnji sa Komunalnom policijom interevenisali smo zbog stepskog smuka koji se pojavio u podrumu porodične kuće. “ kažu iz ovog udruženja.

Ovu zmiju koja nije otrovna smo obeležili i vratili u prirodno stanište van naseljenog mesta. Prošle nedelje smo bili pozvani da dođemo u Trupale zbog smuka koji se takođe pojavio u podrumu porodične kuće” dodaju oni.

Jedno veliko BRAVO za hrabru ekipu koja pored toga što pomaže životinjama pomaže i našim sugradjanima u nevolji!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com