Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Zima na pragu, a od gradskih čelnika “AKVA PARK”

„Gradski čelnici obeležili su dve godine vlasti u Nišu. U svom izveštaju rekli su kako nam „cvetaju ruže” u gradu i sve to lepo zvuči, ali na delu imamo veliku pogrešnu investiciju, akva park u Niškoj Banji koji će skupo koštati građane Niša. Ovo je najveća pojedinačna infrastrukturna investicija čija vrednost radova iznosi milijardu i sedamsto miliona dinara i sve to na uštrb gradskog budžeta. Niš je, reče gradsko rukovodstvo, posetilo 30 ambasadora u poslednje dve godine, pa zašto nisu našli stranog ili domaćeg investitora koji bi bar delimično to rešio”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On smatra da je Niška Banja prestonica zdravstvenog turizma i da je Grad uz pomoć države morao sve da učini da se proširi hotelski prostor, da se izgrade novi hoteli, da se omoguće strane i domaće investicije i da se nastavi sa forsiranjem zdravstvenog turizma u ovom poznatom lečilištu poput onoga što je urađeno na Babinom Zubu.

Lokacija za akva park

„Zato smatramo da akva parku ovde nije bilo mesto. Ovo je pogrešna investicija jer je morala da se finansira javno – privatnim partnerstvom kao što je to urađeno u nekim susednim gradovima, na primer u Leskovcu. Finansiranje iz budžeta Grada Niša je stari i prevaziđeni način jer nigde ovakve investicije nisu profitabilne i smatramo da će poreski obaveznici kad tad morati da plate dubioze koje nas čekaju. U okviru akva parka planiraju i izgradnju restorana i drugih sadržaja, a u samoj Niškoj Banji imamo društvene kafane i hotele koji su propali. To je dokaz da ova vlast uglavnom radi pogrešno”, tvrdi Jovanović.

On kaže da o nepotrebnosti akva parka u Niškoj Banji govori i činjenica da imamo mini akva park u srcu „Čaira”.

„U kupališnom kompleksu „Čaira” postoje zelene površine koje su slobodne, prema Zetskoj ulici gde je mogao već postojeći mini akva park da se dogradi i da se povećaju kapaciteti koji su oko tri i po hiljade mesta. I novi akva park kada se bude izgradio neće biti većeg kapaciteta. U „Čairu” su mogli biti instalirani sadržaji za decu i da budu potpuno zadovoljene potrebe ne samo Nišlija nego i okolnih mesta. Mada imamo akva parkove i bazene koji su otvoreni i oko Niša, u Svrljigu, Knjaževcu, Doljevcu, zato smatramo da bacate novac u prazno umesto da se bavite kapitalnim projektima”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Najgore je što se akva parkom hvalite kao svojim najvećim dostignućem. To je razumljivo jer vam je toliki domet rada, nudite građanima kupanje umesto velikih investicija i novih radnih mesta. Zima ide, predsednik najavljuje oštru krizu, a Nišlijama preostaje da čekaju neku novu kupališnu sezonu.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com