Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Para vrti gde burgija neće

„Ova vlast za devet godina nije uradila nijedno novo obdanište, ne vidimo ni perspektivu na tom planu. Jedna od mogućih lokacija, gde je bilo gradsko zemljište i gde je bila moguća gradnja objekata društvenog standarda, između ostalog, i dečjeg obdaništa, bila je i lokacija preko puta opštine Medijana, iza Policijske uprave. To je takozvana „rupa“ koja je godinama bila komunalno neopremljena, a od strane stručnih službi smo dobili zvaničan odgovor da tu ništa ne može da se gradi jer prolaze toplovodne, vodovodne, kanalizacione cevi odnosno kompletna infrastruktura koja onemogućava izgradnju objekata, uz napomenu da je ta lokacija zbog navedenih problema ranije prodata, pa vraćena gradu, jer navodno nije moglo da se gradi. Evo sada, preko noći se grade dve lamele, šestospratnice sa oko 150 stanova i poslovnim prostorom, a, kako čitamo, cena kvadratnog metra na ovoj lokaciji je čak 2.000 evra, pa ima prostora da se mnogi „omaste“. Kada je to bilo? Sramota“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović, odbornik koalicije Niš moj grad

On pita gradske čelnike:

„U koje obdanište će se upisivati deca iz ovog dela grada kad budu sagrađene i te dve lamele? Ovom delu grada, po kazivanju gradskog rukovodstva, potrebno je obdanište, pa je čak bila i ideja da se mesna kancelarija „Božidar Adžije“ pretvori u obdanište. Propustili ste jednistvenu priliku da ovde sagradite obdanište sa pratećim sadržajem. Ali propustili ste vi još mnogo toga, tako da vam ovo dođe kao sitnica.“

Foto: Niš moj grad

Jovanović kaže da u vreme kada je evidentno loša demografska slika na jugu Srbije, kako smo i čitali u medijima, kada imamo negativan priraštaj, država malo ulaže u decu, forsiraju se privatna obdaništa, a Grad ništa ne preduzima da pomogne našim najmlađim sugrađanima.

Foto: Niš moj grad

„Prethodnoj lokalnoj vlasti smo predlagali i ostavili osam lokacija za nova obdaništa u gradu jer još u to vreme se tvrdilo da oko 1.500 dece čeka na upis u niška obdaništa. To su lokacija Lipov lad, dvorište osnovne škole „Sveti Sava“, napuštena samoposluga u mesnoj kancelariji Delijski vis, lokacija Kula na Paliluli i mnoge druge koje smo imovinski rešili i koje su uz mala ulaganja mogle da budu od koristi i roditeljima i deci“, kaže Jovanović i dodaje na kraju:

„Ništa ne radite, puna su vam usta slogana „za našu decu“, a u gradu umesto obdaništa niču soliteri i lokali.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Ovi sadašnji kalemari i gradski paraziti sa kupljenim diplomama su dokrajčili ono što si ti Bane kada si ti jahao na vlast započeo. Prema tome, ti bi da opet zajašeš u neku gradsku fotelju na gradski kazan i opet da uništavaš narod kao i pre. Isti se i sadašnji i prethodni. Idi bre u penziju i skloni se da te ne slušamo i gledamo.

  2. Bane BANANA ( jel on i dalje ziv ) , skuplja jeftine poene lažima i iznošenjem neistine bez i jednog argumenta samo kako bi se vratio u “fotelju “ . Kad nije mogo politički sad to radi mešanjem u privredu koju i ne razume . Pa sto ti nisi izgradio tu obdanište ???!! Nego si pravio semafore po gradu a u roku od 10 dana ih menjao za kružne tokove , pa kazi ti meni gde su te pare sto su placani semafori ??? Svi su isti , ali ti ga pretera , dosadan si više !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com