Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Od ribića u kajmaku do privrednog “preporoda” grada

„Sve nas je „ohrabrila” najava još jedne višednevne radne posete delegacije gradske opštine Pantelej bratskoj Belorusiji. Ono što ne znamo je o kom broju putnika se radi. Vrhunac uveseljavanja je što se do sada poseta Belorusiji odvijala na kulturno – istorijskom planu prikazivanjem muzičko – scenskih dela dve bratske zemlje na Kameničkom visu. Sve to u pauzi šakalijade, pihtijade i seoskih olimpijskih igara po čemu je ova opština poznata”, kaže Branislav jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović ističe da je ovo prilika da rukovodstvo Panteleja konačno malo predahne od „napornih putovanja” do Beograda gde koriste dnevni odmor u restoranima i dobro se hrane svinjskim kolenicama sa renom, jagnjetinom ispod sača, sada već čuvenim ribićem u kajmaku, prebrancem sa kobasicom zbog varenja, što su građani Niša platili 1,1 milion dinara, kako smo čitali u medijima.

Jovanović dodaje da je ranije već tražio smenu rukovodstva opštine Pantelej i to više puta zbog bahaćenja i trošenja para građana na hotelske račune, ali i na slupane automobile koje su vozili na službenim putovanjima, kao i zbog toga što ništa konkretno nisu uradili za tu opštinu za osam godina koliko su na vlasti.

„Imamo primer kada su čelnici Panteleja slupali Škodu „Superb” na putovanju do Makedonije gde su se održavali „Dani vina”. Ne znamo koju će vrstu prevoza koristiti sada na putu do Belorusije, ali su poznati po havarijama pa strepimo da li će i posle ovog putovanja kupiti još jedan auto našim parama, kao što su ranije uradili, posle udesa u Makedoniji, kupivši Škodu od 26.000 evra, kako su pisali mediji”, podseća on.

Jovanović kaže da su čelnici Niša poznati po rasipništvu, putovanjima u Kinu (Put svile, „Niš, pametan grad”, Jedan pojas – jedan put), zatim po odlascima u Bukurešt, Grčku, Slovačku, neženje iz javno komunalnih preduzeća putovale su čak u Belgorod da nađu srodnu dušu o trošku Nišlija.

„Gospodo iz vlasti, mi imamo pravo da vas upozoravamo na ovo bahaćenje jer mi nismo koristili dnevnice, odlazili službeno u inostranstvo, niti smo imali hotelske račune.. Prestanite da zamajavate i prodajete maglu građanima, jer kažite ijednu korist koju su građani imali od vaših radnih poseta sem rasipanja novca? Koje su privredne koristi imali građani Niša?”, pita on i dodaje na kraju:

„Čuli smo da će i predsednik Belorusije pozdraviti delegaciju sa Panteleja, tako da posle bratskog zagrljaja očekujemo novi investicioni i privredni ciklus u Nišu.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com