Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Niš kao Peking, ali po zagađenosti vazduha

„Prema najnovijim frapantnim podacima o zagađenju vazduha u našem gradu prestigli smo čak i Peking, a Kina je ipak zemlja industrijske revolucije. Sa početkom grejne sezone situacija u našem gradu će se još više komplikovati, pa će nagomilani problemi smenjene i odlazeće vlasti još više dolaziti do izražaja. U gradu se nagomilalo mnogo toga negativnog u periodu oko i posle izbora i to mučenje traje, po nama, suviše dugo. Ono što je posebno zabrinulo naše sugrađane, pored ovolikog zagađenja vazduha, jesu poplave koje ugrožavaju zdravlje, bezbednost i socijalni položaj naših sugrađana, jer moraju sami da otklanjaju štetne posledice”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Odbornička grupa „Niš, moj grad” još jednom traži odgovornost za pogrešno izvedene radove na izgradnji Čairskog i Južnog kolektora jer su to najugroženiji delovi grada.

Foto: Niš moj grad

“Tražimo odgovornost i za seču drveća na Trgu Kralja Milana koja se dogodila i koja će tek uslediti, što ćemo pokušati na sve moguće načine da zaustavimo, jer gradovi se ozelenjavaju da bi vazduh bio čistiji, a odlazeća struktura vlasti je uništavala drvorede. Primer je i posečeno stablo u Tome Rosandića, isred moje zgrade, koje nikome nije smetalo, a ipak je uništeno. Već sam o tome govorio i apelovao na nadležne da to ne rade, ali evo zelenila sve manje, a vazduh kao da živimo u Pekingu. Umesto da Niš dobije obećani nov stadion, pa zašto da ne kao što ima Kina, dobiće ipak Beograd, za sada imamo samo zagađen vazduh i po tome jedino ličimo na metropole”, naglašava Jovanović.

Foto: Niš moj grad

On kaže da je Nišu obećan Expo centar, kongresna dvorana, dogradnja biblioteke, nov Narodni muzej, mala scena, gondola u Niškoj Banji, akva park, botanička bašta, sanacija deponije, izmeštanje pruge, prečišćavanje otpadnih voda, kvantaška pijaca…

„Ali ništa od toga nisu ispunili. Ostaje da vidimo šta će novi kadrovi dolazeće vlasti učiniti za Niš. Tražimo da naprave otklon od štetočinskog delovanja onih koji su zaustavili razvoj grada jer ako samo nastave da vode rasipničku politiku onda je to kontinuitet prethodne smenjene i propale vlasti”, zaključuje Jovanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com