Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Nastavak daljeg propadanja Niša

„Razlika u prosečnim zaradama na jugu Srbije i u Beogradu najbolji je dokaz daljeg propadanja našeg grada. Frapantno je da su prosečne zarade u Prokuplju i Doljevcu veće nego u Nišu. Dok na jednoj strani imamo izjavu zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, da nikada u istoriji prosečne zarade nisu bile veće i da iznose blizu 83.000 dinara, prosečne zarade u našem gradu su za skoro 20.000 dinara manja nego u Beogradu, kako čitamo u medijima. Vesić i mi sa juga Srbije očigledno ne živimo u istoj državi, ako gledamo brojke”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da se u manjim gradovima na jugu Srbije još i nešto radi, dok je u Nišu drastično loša situacija i u infrastrukturnom pogledu, a da je vrhunski domet lokalne vlasti postavljanje grebanog asfalta.

„Nema nijednog obdaništa, škole, bulevara, nijedne fabrike na vidiku. Tako, na primer, imamo situaciju da se u Vranju završava postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u Leskovcu počinje gradnja stadiona, u Pirotu se gradi zgrada sajma, a Niš potresaju afere vezane za urbanističku mafiju, štelovane tendere i zatvorene mostove”, ističe Jovanović.

On kaže da Beograđani počinju sa gradnjm metroa što je za nas samo san.

„Logično, sve pare iz Srbije otići će za tu kapitalnu investiciju, a mi još živimo od obećanja da će se izmestiti pruga iz centra grada od strane onih koji imaju svu vlast ovog sveta i mogu da izmeste šta hoće. Zapravo uglavnom Nišlije žive od neispunjenih obećanja”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

 

„Niste mogli da uradite ni azil za pse, a to što smo dobili Klinički centar je samo posledica poklonjenog aerodroma, to ste kompenzovali sa državom, ništa niste izgradili. Vi jedino tako znate da „šminkate”, kompenzujete i obećavate, a na delu ništa, evo već devet godina.”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Podrska Branislavu Jovanovicu. Nis je postao jedno selo, ovde dovode poslodavce najnize vrste, grad je neuredjen ,prljav. Nemamo zgradu fakulteta umetnosti, talentovana deca nam zavrsavaju fakultet u osnovnoj skoli. Bitno je da ima zgrada za sud i policiju. Na teritoriju Vojvodine dovode poslodavce iz Nemacke, Japana a kod nas koga? Kod koga ce raditi nasa obrazovana deca? Savet gradolnacenici: Gospodjo podjite malo peske u obilazak svoga grada, tek onda ce te videti svu tugu. Sredite komunalce neka urade nesto za novac kojim ih mi placamo.

  2. A dok si ti bio na gradski kazan i primao državnu platu za ništa, bilo je bolje?. Idi bre skloni se više da te Niš ne gleda. Isti ste i ovi sadašnji kalemari sa kupljenim diplomama i vi prethodni koji bi da opet budete na državni kazan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com