Sport

Borba Radničkog za Evropu nastavlja se u januaru

Petom uzastopnom prvenstvenom pobedom nad Radnikom u Surdulici (0:2) fudbaleri Radničkog spustili su zavesu na jesen u Superligi, a Nišlijama sada osim zimske pauze predstoji i borba za očuvanje kostura ekipe.

Još uvek je neizvesno ko će napustiti klupu Radničkog a sportski direktor kaže da će se sve iskristalisati u januaru. 

S obzirom na seriju pozitivnih rezultata i znatni pomak na tabeli najelitnijeg domaćeg takmičenja (4.mesto), predstojeći prelazni rok trebalo bi da donese zanimljive transfere u taboru niškog tima, kojim bi obezbedili kontinuitet dobrih partija a samim tim i nastavak borbe za izlazak na međunarodnu scenu. Nišlije više od 3 decenije čekaju na ovakav podvig “Reala sa Nišave”.

Još uvek aktuelni strateg niške ekipe Milan Đuričić ranije je istakao da je prava šteta što je pauza usledila nakon ovako dobrih rezultata, kada je ekipa u usponu forme. Sada je velika odgovornost na čitavom kolektivu Radničkog da održi dobru atmosferu unutar i oko kluba i da nišku publiku, koja se polako vraća na Čairske tribine, tamo i zadrži.

Bliži se januarski prelazni rok koji će sasvim izvesno doneti transfere u oba pravca.

Pavkov je postigao 16 golova u dosadasnjem toku prvenstva (5 iz penala). Foto: FK Radnicki Nis

U medijima se spominje moguć povratak najboljeg strelca Nišlija i drugoplasiranog strelca Superlige u redove jesenjeg prvaka, Crvene zvezde. Podsećamo da je Milan Pavkov prošle zime prešao u tabor crveno-belih u transferu vrednom 300.000 evra, uz proviziju Radničkom od 30% od naredne prodaje. Novosađanin je tada zabeležio minutažu u trajanju od sedam minuta na jednoj zvaničnoj utakmici, pa se na leto vratio, ovog puta kao pozajmljeni igrač, u ekipu Radničkog. Postoji mogućnost da Pavkov već u januaru ponovo obuče crveno-beli dres, a u taboru beogradskog superligaša tvrde da već postoje i inostrane ponude za njega.

Japanac je u januaru ove godine stigao u Radnicki iz crnogorskog prvoligasa Rudara iz Pljevalja. Foto: FK Radnicki Nis

Njegov saigrač koji je u poslednjih par meseci privukao veliku pažnju i pobrao simpatije niške publike – japanski internacionalac Riota Noma, takođe bi mogao da napusti redove niškog kluba. Noma se u dosadašnjem delu sezone istakao najviše zahvaljujući odličnoj igri u oba pravca i saradnji sa ostatkom tima koja je i doprinela sve boljim igrama Radničkog. U svojih 16 nastupa čak 11 puta našao se u startnoj postavi a tom prilikom dva puta se upisao u strelce.

Noma je bio prvi igrač koji je stavio paraf na saradnju sa Radničkim u prošlom zimskom prelaznom roku, a sada bi mogao da bude prvi koji će napustiti klub uz obeštećenje, s obzirom da mu ugovor ističe u decembru 2019.godine. Vezista Radničkog bi svoj naredni angažman mogao da pronađe na Tajlandu, odakle stiže interesovanje za njegove usluge.

Dok ne dođe do konkretnijih dogovora i prvih transfera, Radnički je na zimskoj pauzi koja će trajati do druge polovine februara, ali ih već u januaru očekuje prvo okupljanje i početak zimskih priprema.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com