Sport

Bokseri Srbije spremni za „Zlatnu rukavicu”

“Zlatna rukavica”, 61. po redu, prestižni međunarodni turnir u boksu, ove godine se održava od 28. novembra do 1. decembra 2018. godine u niškoj hali “Čair”.

Ovaj turnir se u Nišu održava nakon 21 godine. Ove godine učestvovaće preko 80 boksera iz 25 zemalja. Finale “Zlatne rukavice” na programu je 1. decembra od 19 časova, a  zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Niša ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

“Ovo je turnir za najbolje. Ovo je turnir za najhrabrije, pa zato pozivam sve profesionalbe boksere, kik boksere kao i MMA borce da se prijave i odmere snagu sa najboljima. To je svetski trend, potrebna je samo hrabrost da se prijave, a u ringu neka pobeđuju najbolji”, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Bokseri reprezentacije Srbije, nakon četiri zlata i tri srebra osvojenih na turniru “Zlatni gong” u Skoplju i odrađenih priprema sa reprezentativcima Rusije doputovali su u Niš i poručuju da su formu doveli do najvišeg nivoa u ovom trenutku.

Selekcija Srbije

„Obećavamo sjajne borbe i da ćemo pružiti maksimum, a cilj je uvek isti i samo jedan, pobeda. Svi smo izuzetno motivisani da u Čairu, na „Zlatnoj rukavici” boksujemo kao nikada do sada i da  pred našom publikom i navijačima pokažemo šta znamo, kilko možemo i vredimo. Obećavam publici, svim ljubiteljima boksa da će prisustvovati pravom bokserskom spektaklu. Važnost „Zlatne rukavice” je ogromna i svaki bokser je svestan toga, zato smo za ovo takmičenje mnogo radili, vežbali. Publika će nas nositi, to je sigurno i zato ih pozivamo da u što većem broju dođu 1. decembra i ispune niški Čair”, istakao je reprezentativac Srbije Petar Stošić, član BK Naissus iz Niša.

„Meč šampiona” za trofej „Zlatna rukavica” prvi put je održan 1957.godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice” bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena – Beneš, Parlov, Puzović, Ristić, braća Kačar, Rusevski, Vujković, Džakula i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com