Društvo

Bojanin vode prepune planinara, ali put do njih sve lošiji

Vreme idealno za boravak u prirodi veliki broj planinara iskoristio je ovog vikenda za uspon na Trem i ostale vrhove Suve planine.

Na Bojaninim vodama bilo je više stotina planinara i izletnika iz svih krajeva Srbije, ali i inostranstva, o čemu svedoči i parking na Bojaninim vodama koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Bojanine Vode; Foto: B.Lj.

Automobila sa niškim tablicama bilo je tek oko trećine, dok su ostali bili iz svih krajeva naše zemlje, prvenstveno iz Beograda i Novog Sada.

Na žalost uprkos velikom broj izletnika i planinara, do izletišta udaljenog 25 kilometara od Niša, stiže se putem koji je u sve lošijem stanju, sa ogromnim rupama i oštećenjima.

Na deonici dugoj dvadesetak metara, nadomak samih Bojaninih voda, asfalta više i nema, a put je usečen u zemlju toliko da vozači moraju da budu maksimalno oprezni prilikom prelaska da ne bi oštetili vozila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Super je što ste ovo napisali. Prvi ste koji ovaj problem pominju. Kao da niko od medija ne sme da pomene bojanine vode. Jeste veliki problem za turiste, a još veći je za nas koji svakog dana koristimo taj put jer u ovom kraju živimo. Kada napišemo gradonačelnici nešto o ovom putu, stigne poruka da prvo moraju da reše sa šumskom da kamioni ne kopaju put. Znači elegantno nas otkače. Izgleda da čekaju da i ovo malo mladih ljudi napusti obe Studene, Čukljenik… pa da onda prave put koji nikome neće značiti, kao na primer što Bancarevo sada ima dobar put, ali na žalost ima još samo nekoliko ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com