Kultura

Bogat kulturno-umetnički program u okviru Međunarodne vežbe “Srbija 2019”

U Nišu i okolini u toku predstojeće nedelje održaće se Međunarodna vežba u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija “Srbija 2019” čiji su organizatori naša zemlja i Rusija.

Prema najavama na vežbi, osim srpskih i ruskih timova, učestvovaće i spasioci iz još pet zemalja – Turske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Kube, a pridružiće im se i pripadnici Rusko-jermenskog humanitarnog centra.

U okviru Međunarodne vežbe “Srbija 2019”, za građane Niša pripremljen je i bogat kulturno-umetnički program, koji počinje danas, 23. juna i trajaće do četvrtka 27. juna.

Kulturno-umetnički program će, danas na amfiteatru na keju od 21,00 čas, otvoriti svojim koncertom vokalni solisti Ansambla Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije. Oni će nastupiti ponovo u četvrtak, na Letnjoj pozornici, zajedno sa KUD “Abrašević” iz Niša.

Pored toga, Nišlije će imati priliku, da, sutra, u sali Simfonijskog orkestra čuju svečani koncert niškog Simfonijskog orkesta, od 21,00.

Poslednjeg dana, u četvrtak, 27. juna, na Trgu kralja Milana, od 17,00 časova, mini koncert održaće Ansambl “Groš”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com