IZBORI NIŠPolitika

Biramo Niš: Niš zaslužuje unapređenje saobraćaja

Niš trenutno raspolaže sa oko četiri hiljade parking mesta, dok je broj registrovanih automobila u gradu premašio 80 hiljada.

Ovakav odnos dovodi do toga da građani Niša potroše prosečno 30 minuta tražeći slobodno parking mesto i za to je direktno odgovorna gradska vlast, piše u saopštenju medijima Koalicije „Biramo Niš”.

“Naš tim stručnjaka je pripremio plan izgradnje sedam novih garaža na strateškim mestima u gradu. Pored toga, planiramo da obezbedimo dodatni parking prostor, čime ćemo povećati kapacitet na ukupno 15 hiljada parking mesta. Ovim će se pokriti potrebe grada i olakšati život građana koji svakodnevno gube dragoceno vreme tražeći mesto za parkiranje”, piše u saopštenju.

Koalicija “Biramo Niš” tvrdi da je sramota da u gradu ove veličine gradski prezov ne funkcioniše dobro, da imamo zastarele autobuse i linije gradskog prevoza iscrtane pre više decenija, koje ne prate razvoj grada.

“Grad Niš će imati nove autobuse sa novom vlašću – udobne i bezbedne. Garantujemo polazak svih linija GSP na 15 minuta i novi plan noćnih linija. Takođe, ako se već pravi nova pruga Beograd – Niš, zahtevamo da se teretna pruga izmesti iz gradskih zona i da se u plan uvrsti i pravljenje lakog šinskog sistema koji će povezati Niš, po ugledu na moderne evropske gradove ove veličine”, piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Iz ove koalicije tvrde još i da izgradnja novih garaža, proširenje kapaciteta parkinga i modernizacija gradskog prevoza predstavljaju ključne korake ka unapređenju života građana Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com