Društvo

Biciklima na Hilandar odneli pomoć (FOTO)

Sedmorica Nišlija na biciklama u pratnju četvorice prijatelja, otišli su do Hilandara i uspešno se vratili. Ovaj put dugačak čak 600 km prešli su za šest dana, a na Hilandar su odneli i donaciju Shoping Centra Forum za oporavak srpske svetinje.

Ovo je četvrta godina da se uz blagoslov sveštenstva niške crkve „Sveti Apostil Luka“  biciklistička ekspedicija iz Niša i Novog Sada, uputi ka Hilandaru na Svetoj Gori, o čemu su Niške Vesti pisale kad su pošli.

Put je trajao šest dana, osim manjih problema sve je proteklo onako kako smo planirali. Svakog dana nam je padala kiša što je pomalo smetalo ali je put prošao bez povreda i većih kvarova na biciklima, kaže za Niške Vesti Ivan Pešić jedan od biciklista.

Biciklistii su proveli noć na Hilandaru i odmah ujutru krenuli nazad.

Ovo nam je četvrti put da vozimo ovu trasu i već smo navikli na sve napore, bili pripremljeni na uslove i sve spremno izdržali. Drago mi je da smo održali tradiciju, kaže Pešić.

Put do Grčke je način da se monaštvu manastira Hilandar uruči humanitarnu pomoć od 1,000 € koju je Forum shopping center namenio za oporavak srpske svetinje koja je nastradala u požaru, kažu u Forumu.

Velika je privilegija i duhovno zadovoljstvo kada ste u prilici da sa grupom prijatelja učestvujete u jednoj ovako plemenitoj akciji koja za cilj ima oporavak jedne od najvećih svetinja Srpske pravoslavne crkve – manastira Hiladar, oštećenog u požaru 2004. godine. Obnova napreduje, ali biće potrebno još dosta zajedničkog truda dok posao sanacije ne bude bio obavljen do kraja, izjavio je Tomislav Savić, direktor Forum shopping centra.

Ovu akciju koju podržava FORUM – Robne kuće Niš održava se treći put zaredom pod njihovim pokroviteljstvom.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com