Društvo

Bezbedno sa stilom – niz niške ulice (VIDEO)

Ovogodišnji i već tradicionalni “Vespa skup – Niš 2018” okupio je blizu 80 vespaša iz Srbije i inostranstva. Vespaši iz Makedonije, Grčke, Bugarske i Hrvatske već su redovni gosti ove zanimljive manifestacije koju je ove godine podržao i grad.

Najlepši deo trodnevnog okupljanja vespaša iz čitavog regiona je defile vespaša niškim centralnim ulicama.

Nakon revijalne vožnje učesnici defilea nastavili su druženje u selu Grbavče kraj Svrljiga, gde su organizovane igre spretnosti. Vespaši su mogli da se oprobaju u hvatanju kobasice i vožnji oko čunjeva po unapred uređenoj takmičarskoj stazi.

Moto i ovogodišnjeg “Vespa skupa – Niš 2018” koji se organizuje peti put je – Bezbedno, sa stilom.

Devetočlana ekipa vespaša iz Makedonije, tačnije iz Skoplja, pristigla je u Niš tek pred sam defile. Iako su imali kvar na jednom od motora i praćeni nevremenom, bezbedno su stigli. Rado dolaze u grad na Nišavi jer se tu druženja nezaboravna, kaže Marian Dimeski koji je prvi put na niškom skupu, dok su njegovi saputnici redovni učesnici niškog skupa.

“Mi ovom manifestacijom želimo da pokažemo kako treba da se vozi, umereno i sa pravom merom, sa pravim odnosom prema drugim učesnicima u saobraćaju i pešacima”, kaže Slavoljub Stanković, počasni poredsednik Vespa kluba „Naissus“

Foto: Niške Vesti

Članovi Vespa kluba “Naissus” trude se da svake godine predstave turističke i kulturne potencijale našeg regiona. U toku trodnevnog druženja organizuju brojne obilaske za goste iz inostranstva.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com