Društvo

Besplatni pregledi i u Nišu

Ministarstvo zdravlja pokreće projekat besplatnih pregleda, kada će svake treće nedelje u mesecu biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sve građane.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je, obećao je da će besplatni pregledi krenuti u nedelju, 17. septembra, kada će se građanima meriti šećer, krvni pritisak kao i EKG.

Besplatni pregledi obavljaće se u svim opštim bolnicama u Srbiji, četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu, kao i kliničkim centrima u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

“Narednih dana ćemo napraviti detaljan raspored i obavestiti ljude kako će biti organizovani pregledi 17. septembra. Biće potrebna samo lična karta, biće to velika i lepa akcija u našem centru”, rekao je Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.

Od 8 do 16 časova biće organizovani preventivni pregledi za sve građane, bez obzira na to imaju li knjižicu ili ne, rekao je juče ministar.

“Gledaćemo da ovu akciju ‘spustimo’ na domove zdravlja. Hoćemo da ukažemo ljudima da imaju problem, da krenu sa lečenjem”, naglasio je ministar zdravlja.

Opširnije na RTS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com